Παράταση στη διαδικασία μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν έχουν οριστεί όλοι οι απογραφείς, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που αποχώρησαν
Για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απογραφή πληθυσμού και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος.
Σχετικά με τις καθυστερήσεις, είπε πως το ζήτημα που υπάρχει, είναι ότι δεν έχουν οριστεί όλοι οι απογραφείς, ενώ και αρκετοί απογραφείς αποχώρησαν από την διαδικασία. «Νομίζω ότι στο τέλος η ευκολία της διαδικασίας της απογραφής, θα αποζημιώσει όλους μας», σημείωσε ο κ. Θανόπουλος. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι αναμένεται να δοθεί παράταση στην διαδικασία της απογραφής τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.
Ο κ. Θανόπουλος ξεκαθάρισε, ότι τα στοιχεία που καταγράφονται στην απογραφή, δεν πρόκειται να δοθούν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, καθώς όπως είπε, είναι παράνομο και πέρα από αυτό όπως υπογράμμισε «θα ήταν ατιμωτικό για εμάς».
Όσον αφορά στις επιπλέον ερωτήσεις, που αφορούν στην κατοικία, είπε ότι αποσκοπούν στην καταγραφή ποιοτικών χαρακτηριστικών της κοινωνίας μας και ξεκαθάρισε, ότι δεν ζητούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Υπογράμμισε δε, πως «δεν καταγράφουμε ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι».
Παράλληλα, ανέφερε πως για να απογραφεί κάποιος, δεν είναι απαραίτητο το ΑΜΚΑ, καθώς όποιος επιθυμεί, μπορεί να μπει στην υπηρεσία και με το ΑΦΜ. Τέλος, είπε, πως δεν θα ήθελαν να μπουν στην λογική των προστίμων, για όσους δεν απογραφούν.

Δείτε ακόμα:  «Μπορούν να λήξουν τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα»

Newsroom | Pireas News