ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Παρέμεινε επί μία ώρα στο χειρουργικό τραπέζι με γενική αναισθησία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρά προβλημάτα παρατηρούνται στις υποδομές του νοσοκομείου
Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» διενεργείται κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, μετά την αναβολή σοβαρής χειρουργικής επέμβασης σε ασθενή, στην οποία είχε χορηγηθεί γενική αναισθησία και παρέμεινε επί μία ώρα στο χειρουργικό τραπέζι.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η διενέργεια της ΕΔΕ διέταξε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Σ. Ευσταθόπουλος, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της σοβαρής βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της χειρουργικής αίθουσας, καθώς και της μη έγκαιρης αντιμετώπισής της. Αποτέλεσμα ήταν η μεγάλη ταλαιπωρία της 52χρονης ασθενούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γυναικολογική κλινική, η ασθενής, αφού ξύπνησε από τη νάρκωση, πληροφορήθηκε ότι η επέμβαση προγραμματίστηκε να γίνει, σήμερα, 15/09, το πρωί.
Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/09, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του δήμου Πειραιά και του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, σε μια προσπάθεια ιεράρχησης στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές του «Μεταξά», λόγω της παλαιότητας του κτιρίου. Ορισμένα από τα έργα, τα οποία είναι απαραίτητα, έχουν δρομολογηθεί, μέσω του προγράμματος κτιριακής αναβάθμισης των νοσοκομείων. Το πρόβλημα, όμως, που αφορά το κεντρικό σύστημα ψύξης – θέρμανσης έχει καθυτερήσει, καθώς ακυρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.
Με κονδύλια που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια, μέσω ΕΣΠΑ, θα επουλωθούν, ορισμένες σημαντικές «πληγές» του νοσοκομείου, όπως η αντικατάσταση των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων τα οποία λειτουργούν επί 10 – 15 χρόνια και παρουσιάζουν συχνές βλάβες, καθώς και η προμήθεια σύγχρονου αξονικού τομογράφου.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καρατόμησε από τη θέση του τον έως τότε διοικητή του νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης που παρατηρήθηκε στην προμήθεια των φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται στις χημειοθεραπείες.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν αποδώσει σε κακή οικονομική διαχείριση την έλλειψη κονδυλίων για την προμήθεια των συγκεκριμένων φαρμάκων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ορισμένοι ογκολογικοί ασθενείς να υποβάλλονται με καθυστέρηση στις θεραπείες τους.

Δείτε ακόμα:  Το ζευγάρι που φιλοξενούσε του άρπαξε 50.000 ευρώ και έγινε «καπνός»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News