Παρέμβαση εισαγγελέα για την εισβολή κουκουλοφόρων σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στην Καλαμαριά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ως δράστες εμφανίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο
Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η εισβολή κουκουλοφόρων σε έκθεση του καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι από τη Βόρεια Μακεδονία, στην αίθουσα τέχνης Remezzo στην Αρετσού Καλαμαριάς.
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σμυρνή, προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης παραγγέλθηκε η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της παράνομης βίας με ρατσιστικά κίνητρα, κατά συναυτουργία, και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.
Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό θα αναζητηθεί υλικό που ανήρτησαν οι δράστες στο διαδίκτυο, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν οι διοργανωτές της έκθεσης και όλοι όσοι έχουν αντίληψη του περιστατικού. Ως δράστες της ενέργειας εμφανίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από σχετικό βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, όπου εμφανίζονται να υποχρεώνουν τους διοργανωτές να κατεβάσουν τα έργα και στη συνέχεια να βάζουν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο, απαγορεύοντας την πρόσβαση, ενώ σκόρπισαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο.
Στο μεταξύ με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Καλαμαριάς, σε σημερινό δελτίο Τύπου αναφέρει πως «η Καλαμαριά, μια πόλη της προσφυγιάς, του πολιτισμού, βαθιά δημοκρατική, καθημερινά προσφέρει μια σημαντική ατζέντα θεμάτων στην επικαιρότητα». Σημειώνει δε, πως «χθες το βράδυ έκανε την εμφάνισή της μια ομάδα 10 ατόμων στη λήξη μιας έκθεσης ζωγραφικής ενός καλλιτέχνη που πραγματοποιεί εκθέσεις στην Ελλάδα τουλάχιστον το 2002 και είναι μακριά, κατά δήλωσή του, από στάσεις και ομάδες αλυτρωτισμού. Ενημερώσαμε, διότι απουσιάζει για μείζονα θέματα της Καλαμαριάς στην πρωτεύουσα, τον Δήμαρχο ότι το θέμα έχει επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία του τμήματος Ασφάλειας της Καλαμαριάς και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία».

Δείτε ακόμα:  Τι ισχύει για τους εργαζόμενους την Καθαρά Δευτέρα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News