Παροδική λύση χωρίς αποτέλεσμα το lockdown αν δεν εμβολιαστούμε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εμβολιασμένοι να μην συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει ιός, τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας
Ανησυχία προκαλούν τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα νέων κρουσμάτων κορονοϊού, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, για το πώς θα προχωρήσουν οι επόμενες εβδομάδες.
«Θα έχουμε μια δύσκολη περίοδο, που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το πόσο θα κρατήσει. Εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να είμαστε τελείως ελεύθεροι. Αν πάμε τάχιστα να εμβολιαστούμε, και με την τρίτη δόση οι εμβολιασμένοι και προσέξουμε πολύ τηρώντας τα μέτρα, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε αυτό το κύμα», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Mega.
«Το lockdown είναι πάντα παροδική λύση για να αγοράσεις χρόνο, δεν κάνει κάτι άλλο. Αν δεν εμβολιαστούμε, μόλις ξανανοίξουμε θα έρθουμε στην ίδια κατάσταση. Όμως, ακόμα και οι εμβολιασμένοι, δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει ιός. Ο ιός κυκλοφορεί σε υψηλά ποσοστά στην κοινωνία», εξήγησε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε, ότι «οι μελέτες που έχουν γίνει για την αναμνηστική δόση έχουν γίνει στους 6 μήνες. Αλλά από τον 4ο μήνα και μετά η πιθανότητα να κολλήσεις τον ιό, παρότι εμβολιασμένος, αυξάνεται αρκετά».
Ερωτηθείς πόσο αποδίδουν τα νέα μέτρα, είπε ότι «πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ώστε να προστατευτούν όσο γίνεται παραπάνω οι ίδιοι. Δεν μπορεί το μοναδικό κριτήριο ενός μέτρου, να είναι ο τζίρος που έχει ένα κατάστημα. Νομίζω, ότι πιάνει το μέτρο. Ιδίως στις νέες ηλικίες έχει υπάρξει αύξηση των νέων ραντεβού για εμβόλιο. Δεν έχουμε αύξηση της κινητικότητας στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 60 ετών. Εκεί πρέπει να υπάρξει άλλη λογική κινήτρων – αντικινήτρων».

Δείτε ακόμα:  «Σαφάρι» ελέγχων στην αγορά και μαύρη… λίστα επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα

Newsroom | Pireas News