Παταγώδης αποτυχία η προσπάθεια «εξαγοράς» των νέων 18-25 ετών για το εμβόλιο!

Παταγώδης αποτυχία η προσπάθεια «εξαγοράς» των νέων 18-25 ετών για το εμβόλιο!

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόλις 9.000 από τις 940.000 προσφέρθηκαν…

Μετά το πρωτοφανές φιάσκο της κυβέρνησης με το πρόγραμμα εμβολιασμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα δίνεται «μπόνους» 150 ευρώ σε νέους για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, παρόλα αυτά… οι νέοι δεν φαίνεται να είδαν με θετικό μάτι την «εξαγορά» τους.

Τα ποσοστά εμβολιασμένων σε νέους από 18 έως 25 ετών ήταν αρκετά χαμηλά, καθώς μόλις το 11% είχε εμβολιαστεί. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να τους εξαγοράσει προσφέροντας τους 150 ευρώ για να εμβολιαστούν.

Δείτε ακόμα:  Αλέξης Πατέλης: Ο Στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού εύχεται στον ΣΥΝΤΡΟΦΟ του για την γιορτή των ερωτευμένων-PHOTO

Έτσι λοιπόν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ -που πριν λίγο καιρό υποστήριζαν πως οι νέοι κάνουν ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα- ξεκίνησαν από το πρωί τους πανηγυρισμούς για τους νέους που δέχθηκαν το «χαρτζιλίκι» και έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό.

Το τελευταίο 24ωρο οι Ελληνίδες και οι Ελληνες 18-25 έκλεισαν 18.000 ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά της Covid, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8-9.000 ραντεβού.

Παρόλα αυτά… τα 18.000 ραντεβού είναι ελάχιστα, καθώς η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα έχει περίπου 940.000 άτομα. Κάτι που σημαίνει πως δεν έκλεισε ραντεβού για εμβολιασμό περίπου το 2%!

Δηλαδή παρά την εξαγορά από την κυβέρνηση έκλεισαν περίπου 9.000 νέοι ραντεβού για εμβολιασμό! Και από την εμπειρία που έχουμε αυτό το ποσοστό δεν πρόκειται να αυξηθεί αρκετά.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως κάθε φορά που άνοιγε η πλατφόρμα για εμβολιασμό για κάποια ηλικιακή ομάδα τις πρώτες 2-3 μέρες έκλειναν τα περισσότερα ραντεβού οι πολίτες, ενώ στη συνέχεια ελάχιστοι έκλειναν ραντεβού.

Δείτε ακόμα:  Άστραψε και βρόντηξε η Αθηνά Λινού για τα 150 ευρώ στους νέους – «Είναι επικίνδυνο ιατρικά»

Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά και τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει είναι αρκετά πιθανό κάποιοι νέοι που έκλεισαν ραντεβού να το μετανιώσουν και τελικά να μην σπεύσουν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Και όλο αυτό… ενώ αναφερόμαστε σε μία ηλικιακή ομάδα που έχει πληγεί από το lockdown και τα 150 ευρώ θα ήταν για αρκετούς νέους μία σημαντική «ανάσα» (όχι βέβαια για διακοπές).

Όπως όλα δείχνουν και το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει σε φιάσκο για την κυβέρνηση, την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ομολογεί πως αν δεν δινόταν χαρτζιλίκι σε νέους τότε τα ποσοστά σε εμβολιασμένους δεν θα ξεπερνούσαν το 60%.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ό,τι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Δείτε ακόμα:  Το σκίτσο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τη δολοφονία Καραϊβάζ και η αντίδραση Πελώνη

pronews.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News