Πειραιάς: "Δεν γίνεται να ζητάμε ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα"

Πειραιάς: “Δεν γίνεται να ζητάμε ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα”

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αντίθετος με τα covid free εστιατόρια ο  Πειραιώτης σεφ Λευτέρης Λαζάρου υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί έλεγχος των πελατών από τους εστιάτορες.

Την ώρα που αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων που θα περιλαμβάνουν και την εστίαση ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου εκφράζει τη διαφωνία του λέγοντας πως δεν είναι δουλειά των καταστηματαρχών να κάνουν τους ελεγκτές στους πελάτες.

Δείτε ακόμα:  Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Την έστειλε για (Χ)Ορτα!

«Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί» επανέλαβε ο σεφ , σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και τη δημιουργία «Covid free» εστιατορίων.

«Στην Ελλάδα τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα. Αντί να δημιουργήσουμε καθαρά μαγαζιά με μηχανήματα καθαρισμού αέρα και να νιώσουν ασφαλείς όλοι, και οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι, εμείς πάμε να τα κάνουμε ανάποδα. Να ζητάμε ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα για να μπει κάποιος να φάει. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν» υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δείτε ακόμα:  Δικαστήρια Πειραιά: Οι διεργασίες για την μεταστέγαση τους

«Πρέπει να αποφασίσουμε τι μαγαζιά θέλουμε. Θέλουμε μαγαζιά του 2020 με πολιτισμό ή θέλουμε μαγαζιά του 1800;» διερωτήθηκε, ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει να πείσουμε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Αναφερόμενος στο Freedom Pass για τους νέους είπε πως «δεν γίνεται με “μπαξίσι”» λέγοντας πως «θα πέσουμε σε ένα παζάρι που θα φέρει ανάποδα αποτελέσματα».

Τέλος, ο κ.Λαζάρου εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του κλάδου. «Έχουμε μπλέξει άσχημα, το σίγουρο είναι ότι η οικονομία δεν μπορεί να ξανακλείσει, τα μαγαζιά δεν μπορούν να ξανακλείσουν» ανέφερε. «Το χειρότερο ότι είμαστε μια τουριστική χώρα και οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά επαγγέλματα αλλάζουν κατεύθυνση».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.