Πειραιάς: Φωτιά σε κτήριο επί της Ομηρίδου Σκυλίτση- Να κατεδαφιστεί ζητά ο δήμαρχος

Πειραιάς: Φωτιά σε κτήριο επί της Ομηρίδου Σκυλίτση- Να κατεδαφιστεί ζητά ο δήμαρχος

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για φωτιά που ξέσπασε σε κτήριο στον Πειραιά.

Αρχικά, στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, ωστόσο στην πορεία οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες.

Πρόκειται για εγκαταλελειμμένο κτήριο στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη.

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τη φωτιά στο κτήριο επί της Ομηρίδου Σκυλίτση

«Σήμερα το γνωστό πλέον κτήριο στην Ομηρίδου Σκυλίτση πήρε ξανά φωτιά. Ευτυχώς αυτήν την φορά δεν είχαμε νεκρό όπως την τελευταία. Οφείλω να εκφράσω την απογοήτευση και την αγανάκτησή μου για την υπόθεση αυτή.

Έχω εκφράσει δημόσια προς όλους τους αρμόδιους ότι το κτήριο αυτό θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει κατεδαφιστεί.

Έχει υποστεί τεράστιες φθορές από σεισμούς και έχει καεί τουλάχιστον τρεις φορές σχεδόν ολοκληρωτικά. Μια ολόκληρη πόλη ταλαιπωρείται, όπως και το μεγάλο λιμάνι της χώρας, κάθε φορά που -όπως σήμερα- κλείνει ο βασικός οδικός άξονας εξόδου από το λιμάνι και την πόλη, ταλαιπωρείται μια ολόκληρη γειτονιά και δεν μπορεί να ξεκινήσει τα δρομολόγια του το τραμ στον Πειραιά, καθώς οι γραμμές του εφάπτονται σχεδόν του επικίνδυνου κτηρίου.

Οφείλω δε να τονίσω ότι όλοι οι φορείς της πόλης, Δήμος, Αντιπεριφέρεια, Τροχαία Πειραιά, Αστυνομική Διεύθυνση, Πυροσβεστική, έχουμε κοινή άποψη για την αναγκαιότητα ολικής κατεδάφισης.

Δυστυχώς κόντρα σε όλους, αλλά κυρίως κόντρα στη λογική, κάποιοι χαρακτηρίζουν το κτήριο ως «έργο τέχνης» και δεν μας επιτρέπουν την ολική κατεδάφισή του.

Σε κάθε περίπτωση αύριο ξεκινούν οι εργασίες κατεδάφισης μέρους του κτηρίου, ελπίζοντας ότι θα είναι επαρκείς για την ασφάλεια όλων.

Δείτε ακόμα:  Λεωνίδας Μανωλάκος: Σε ποιους απευθύνεται το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ του αντιδημάρχου Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού!

Οφείλω να ευχαριστήσω την υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη για τις προσπάθειές της προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο η καλύτερη δυνατή λύση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Πετρόπουλο για τις προσπάθειές του και ελπίζω η σημερινή τεράστια ταλαιπωρία των οδηγών να έχει λήξει μέχρι αύριο το βράδυ».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.