ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Πειραιάς: Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ εξάρθρωσε γνωστή σπείρα διαρρηκτών Ρομά

Πειραιάς: Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ εξάρθρωσε γνωστή σπείρα διαρρηκτών Ρομά

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το μεσημέρι στις 10/11/2021 περίπου στις 13:30, πολίτης κάλεσε στο 100 πως βλέπει άτομα να προσπαθούν να παραβιάσουν την πόρτα του απέναντι διαμερίσματος.

Αμέσως το κέντρο έδωσε σήμα στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και σε λιγότερο από 5 λεπτά πολλές ισχυρές αστυνομικές ομάδες έφτασαν στο σημείο. Η ομάδα που έφτασε πρώτη αμέσως μπήκε στην πολυκατοικία τρέχοντας προς το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου εντόπισαν μία γυναίκα Ρομά, η οποία με το που αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς προσπάθησε να κρυφτεί, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Οι αστυνομικοί την ακινητοποίησαν και εν συνεχεία έλεγξαν εξονυχιστικά όλη την πολυκατοικία. Στον έκτο όροφο εντόπισαν άλλες τρεις γυναίκες Ρομά οι οποίες είχαν επιχειρήσει να κρυφτούν κι αυτές, παρόλ’ αυτά όμως τις εντόπισαν και αμέσως αντέδρασαν δεσμεύοντας τες.

Την ίδια στιγμή ο υπεύθυνος αξιωματικός της Δίας Πειραιά σε παράλληλο δρόμο εντόπισε όχημα με τρείς Ρομά.

Ο έμπειρος υπαστυνόμος, ο οποίος προ ημερών ήταν αυτός που εντόπισε εξαρχής το Hyundai με την τραγική κατάληξη στο Πέραμα, ακινητοποίησε το όχημα και από τον έλεγχο κατάλαβε ότι οι εν λόγω Ρομά πιθανόν εμπλέκονται στο σχετικό σήμα.

Όλοι προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα του Πειραιά, όπου έπειτα από ανάκριση διαπιστώθηκε ότι τα εφτά άτομα εμπλέκονται σε πολλές ληστείες σπιτιών και πρόκειται για γνωστή σπείρα διαρρηκτών.

Οι δράστες χτυπούσαν τα κουδούνια για δήθεν επετεία, εντόπιζαν ποια διαμερίσματα ήταν άδεια και οι συνεργοί τους τα παραβίαζαν ώστε να μπουν μέσα.

Σε βάρους τους σχηματίσθηκε δικογραφία σχετικά με «Εγκληματική οργάνωση» και για πολλές «Διακεκριμένες κλοπές».

με πληροφορίες από policenet.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Εργατικό ατύχημα στο Πέραμα: Γι' αυτόν τον φόρο αίματος θα μιλήσει κανείς;

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News