Πειραιάς: Κλείνει "προσωρινά" η «Βιοκλινική» – Στον αέρα οι εργαζόμενοι

Πειραιάς: Κλείνει “προσωρινά” η «Βιοκλινική» – Στον αέρα οι εργαζόμενοι

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της «Βιοκλινικής» Πειραιά ανακοίνωσε ο όμιλος «Βιοϊατρική». Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Προσωπικού του ομίλου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι η εταιρεία θα αναστείλει τη λειτουργία της κλινικής στον Πειραιά για λόγους ανακαίνισης και για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει τους 6 μήνες, με ημερομηνία έναρξης της αναστολής την 27η Γενάρη.

Στην ενημέρωση που έγινε ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να δηλώσουν αν επιθυμούν μετακίνηση σε άλλη εταιρεία του ομίλου ή όχι.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του κλαδικού Σωματείου Προσωπικού ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας το οποίο ζητά άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του ομίλου.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι στην ενημέρωση των εργαζομένων «οι εκπρόσωποι της εταιρείας απέκρυψαν ότι η αναστολή λειτουργίας γίνεται με υπαιτιότητα του εργοδότη για λόγους επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως επίσης και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του εργοδότη που προκύπτουν από αυτή την απόφαση.

Οι εργαζόμενοι δεν ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της διοίκησης για όσους εργαζόμενους αρνηθούν να μετακινηθούν σε άλλη εταιρεία του ομίλου. Οι εργαζόμενοι δεν ενημερώθηκαν για το μέλλον της κλινικής. Αν δηλαδή μετά τις εργασίες ανακαίνισης, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κλινική ή θα αλλάξει χρήση και τι θα σημαίνει αυτό για τις θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία παρόλο που έχει υποχρέωση, απέκρυψε από το Σωματείο, δηλαδή τους νόμιμους και πραγματικούς εκπρόσωπους των εργαζομένων την απόφαση της για αναστολή λειτουργίας της κλινικής και τις προθέσεις της. Αντίθετα επιχείρησε με ατομική “συζήτηση” σε τοπίο ασάφειας και υποθέσεων να αποσπάσει δήλωση προθέσεων».

Το Σωματείο απαίτησε να μην υπάρχει καμία διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο μέχρι να αποσαφηνιστούν επίσημα όλα τα δεδομένα.

Δείτε ακόμα:  Επεισοδιακή ληστεία στον Πειραιά- Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News