ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

ΠΕΝΕΝ - ΠΕΑΘΕΝ: Να συγκληθεί  άμεσα η Διοίκηση της ΠΝΟ, να αποσταλούν εξώδικα και να αποφασιστεί η προκήρυξη απεργίας

ΠΕΝΕΝ – ΠΕΑΘΕΝ: Να συγκληθεί  άμεσα η Διοίκηση της ΠΝΟ, να αποσταλούν εξώδικα και να αποφασιστεί η προκήρυξη απεργίας

Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΡΑΜΑ

Με τον αγώνα μας να αποτρέψουμε την είσοδο Ναυτεργατών χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα!

Αυτό για το οποίο μιλούσαμε και προειδοποιούσαμε όλο το περασμένο διάστημα, δηλαδή με πρόφαση την έλλειψη Ναυτεργατών στην κάλυψη των αναγκών των πλοίων ήρθαν επίσημα με υπογραφή και σφραγίδα να το επιβεβαιώσουν δυο από τις μεγάλες Ναυτιλιακές Ακτοπλοϊκές εταιρίες (Blue Star Ferries – ΑΝΕΚ).

Η ευθύνη για αυτή την έλλειψη βαραίνει τους ίδιους τους εφοπλιστές,  την κυβέρνηση και το ΥΕΝ.

Είναι αυτοί που σήμερα χωρίς αιδώ επιχειρούν να ανοίξουν την Κερκόπορτα για την είσοδο Ναυτεργατών (κοινοτικών)  χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα στην ΣΣΕ, στην κοινωνική ασφάλιση και στα εργασιακά δικαιώματα στα πλοία.

Λαγός σε αυτή την άθλια επιχείρηση κατά των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων είναι η ΑΝΕΚ η οποία εν όψει της εξαγοράς της από την Attica Group μπαίνει μπροστά μεθοδεύοντας να δοθεί ένα συντριπτικό πλήγμα στις θέσεις εργασίας, στις ΣΣΕ και στην πλήρη κατάργηση του 4150/2013!

Πρόκειται για μια θρασύτατη παρέμβαση η οποία όπως καταγγείλαμε υλοποιεί την γραμμή του πρώην Υπουργού Ε.Ν. Γ. Πλακιωτάκη ο οποίος είχε προαναγγείλει συνταρακτικές αλλαγές που θα επέλθουν στην Ακτοπλοΐα και εμμέσως πλην σαφώς καλούσε την ΠΝΟ σε συμπόρευση…

Οι Διοικήσεις μας θεωρούν τραγικά αναντίστοιχες τις αποφάσεις που έλαβε κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση η Διοίκηση της ΠΝΟ (που στην ουσία υιοθέτησε τις προτάσεις των 3 Σωματείων του ΠΑΜΕ), (περιοδεία στην Πάτρα, σύγκληση ΔΣ Σωματείων και γενικολογίες – αόριστες αναφορές περί αγωνιστικής δράσης) με την σοβαρότητα και της στρατηγικής σημασίας νέα επίθεση κατά των εναπομείναντων Ναυτεργατικών δικαιωμάτων!

Ήδη μέσα στα πληρώματα διαμορφώνεται ένα ισχυρό – δυναμικό πλειοψηφικό ρεύμα οργής και αγανάκτησης που πρέπει και οφείλουμε να το μετατρέψουμε σε οργανωμένο – συντονισμένο αγώνα για να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί εφοπλιστών και κυβέρνησης.

Δείτε ακόμα:  ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ στο Πέραμα: Λαοθάλασσα προσπαθούσε να περάσει στη Σαλαμίνα και γύριζε τα πίσω μπρος

Διερμηνεύοντας την θέληση και την αγωνιστική διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ναυτεργατών απαιτούμε:

  • Την άμεση σύγκλιση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας
  • Την αποστολή εξωδίκων προς τις εφοπλιστικές οργανώσεις, την κυβέρνηση και το ΥΕΝ.
  • Την ενημέρωση – προετοιμασία των Ναυτεργατών και την διεξαγωγή απεργιακών και άλλων πολύμορφων κινητοποιήσεων για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Όσοι και όποιοι βάζουν πλάτη και υποτάσσονται στη γραμμή της ΠΝΟ έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΠΝΟ και αντανακλά στην μη υπεράσπιση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων!

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες σε αγωνιστική ετοιμότητα, να βγουν μπροστά – αποφασιστικά – δυναμικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους έως το τέλος. 

Τώρα χρειάζεται ανυποχώρητος αγώνας για να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ!

Οι Διοικήσεις

Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.)

Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Α.Θ.Ε.Ν.)

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News