Πέντε αλλοδαποί πέρασαν παράνομα τον Έβρο έχοντας στην κατοχή τους τουρκικά πιστόλια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν για εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και λαθρεμπόριο όπλων
Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών ηλικίας 21, 26, 37, 38 και 42 ετών, προέβησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κομοτηνής, για από κοινού εισαγωγή-λαθρεμπορία-μεταφορά-κατοχή-αποθήκευση δέκα πιστολιών τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm.
Τα πιστόλια μάλιστα είχαν αποξασμένους τους αριθμούς σειράς, ενώ διώκονται και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα στην παραποτάμια περιοχή του Δήμου Σουφλίου, φουσκωτή λέμβος με έξι επιβαίνοντες, να προσεγγίζει τις ελληνικές ακτές. Στη συνέχεια, αφού αποβιβάστηκαν στην ακτή πέντε αλλοδαποί, η λέμβος αναχώρησε με κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια, από όπου και προήλθε.
Ακολούθως, οι πέντε αλλοδαποί κατά την προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από το σημείο κινούμενοι πεζοί παραπλεύρως του ποταμού Έβρου, ακινητοποιήθηκαν από τις ελληνικές αρχές. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου, οι πέντε αλλοδαποί συνελήφθησαν, καθώς διαπιστώθηκε, ότι στερούνταν των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, ενώ επιπλέον, εντός σακιδίου πλάτης που έφερε ο 21χρονος, εντοπίστηκαν δέκα πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα όπλα καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα. Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων.

Δείτε ακόμα:  Δεμένοι με χειροπέδες στο τιμόνι του αυτοκινήτου «έφυγαν» μητέρα και γιος

Newsroom | Pireas News