Πετάλη: Μια παραλία κόσμημα στην Εύβοια, που την προσεγγίζει κάποιος οδικώς

Πετάλη: Μια παραλία κόσμημα στην Εύβοια, που την προσεγγίζει κάποιος οδικώς

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ελληνικός ήλιος και η θάλασσα του Αιγαίου είναι τα καλύτερα στοιχεία να χαλαρώσει κάποιος μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν προέρχεται από μια δύσκολη και κουραστική εμβομάδα το καλοκαίρι. Μάλιστα, οι ελληνικές παραλίες που είναι κοντά στην Αττική αποτελούν την σταθερή και ασφαλή επιλογή για να περάσεις καλά.

Ένα από τα μικρά μυστικά που σίγουρα θα σου κλέψει την καρδιά είναι μια παραλία που βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου αλλά δεν χρειάζεται να πάρεις πλοίο για να την προσεγγίσεις. Και βρίσκεται πού αλλού; Μα φυσικά στην Εύβοια.

Δείτε ακόμα:  Σε ύφεση οι φωτιές στις περιοχές Αστεραίικα Αμαλιάδας και Αρετή της Ηλείας

Ο λόγος για την παραλία Πετάλη στην κεντρική Εύβοια η οποία δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά αποτελεί ένα αληθινό πετράδι του Αιγαίου. Το πιο καλό, μάλιστα, είναι ότι μπορείς να φτάσεις εκεί με το αυτοκίνητό σου.

Πηγαίνεις οδικώς από την Αθήνα και βρίσκει την παραλία… πετράδι του Αιγαίου

Η παραλία Πετάλη, μια από τις άγνωστες ελληνικές παραλίες έχει μήκος περίπου 200 μέτρα και είναι πίσω από το βουνό της Δίρφυς. Μοιάζει να είναι κρυμμένη και αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Και κάπως έτσι είναι. Μπορείς να την εντοπίσεις αν θες εύκολα στους χάρτες της Google και να οργανώσεις άμεσα την επόμενη εκδρομή σου εκεί για να απολαύσεις στα κρυστάλλινα νερά και την ηρεμία.

Δείτε ακόμα:  Ακτοπλοΐα: Ταξίδια με ψηφιακό πιστοποιητικό, rapid test και self test

Πρόκειται για μια από τις ελληνικές παραλίες που έχει μια άγρια μορφή η οποία όμως σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό. Διαθέτει άμμο και βότσαλο όμως δεν μοιάζει με τα συνηθισμένα. Η μικρή αμμουδιά όπως επίσης και ο βυθός της αποτελείται από ψιλό βότσαλο γκριζωπού χρώματος ενώ βαθαίνει σχετικά γρήγορα. Αν σου αρέσει η περιπέτεια και η εξερεύνηση, στην παραλία θα βρεις δύο σπηλιές. Η μία είναι πιο εύκολα προσβάσιμη καθώς βρέχεται από τη θάλασσα και στο εσωτερικό της υπάρχει κομμάτι το οποίο δεν καλύπτεται το νερό σε μέρες που δεν έχει αέρα, αναφέρει το exploringgreece.

Στην Εύβοια βρίσκεις παραλίες για κάθε επιθυμία

Το σίγουρο είναι πως αν επιλέξεις την Εύβοια για μονοήμερη ή σαββατοκύριακο για να απολαύσεις το μπάνιο σου, δε θα απογοητευτείς. Ένα σαββατοκύριακο στην Εύβοια πάντα τα έχει όλα και ακόμη περισσότερα απ’ όσα υπολογίζεις. Στην Εύβοια υπάρχουν πολλές και κοντινές παραλίες για μονοήμερες εκδρομές. Η αγαπημένη μας είναι μεταξύ άλλων η δίδυμη παραλία των ερωτευμένων αλλά και το Γρεγολίμανο, η εντυπωσιακή παραλία – αμμόγλωσσα της Βόρειας Εύβοιας.

Η Εύβοια διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες ελληνικές παραλίες. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η καθαρότητα των νερών και το γεγονός ότι μπορείς να βουτήξεις σε παραλία… του Αιγαίου παίρνοντας μόνο το αυτοκίνητό σου. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, καν να το οργανώσεις πολύ νωρίτερα…

Δείτε ακόμα:  Μάχη με διάσπαρτες εστίες στα Βίλια – Σε ύφεση αλλά με αναζωπυρώσεις η φωτιά στην Κερατέα

Άρα φορτώνεις γρήγορα τα απαραίτητα και κάνεις μια μικρή απόδραση και την ίδια μέρα γυρνάς σπίτι και κοιμάσαι στο δικό σου κρεβάτι.

Newsroom | Pireas News