Πεταλιοί: Η παραλία που θυμίζει… Μαλδίβες και είναΠεταλιοί: Η παραλία που θυμίζει… Μαλδίβες και είναι δίπλα στην Αθήναι δίπλα στην Αθήνα

Πεταλιοί: Η παραλία που θυμίζει… Μαλδίβες και είναι δίπλα στην Αθήνα

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η χώρα μας διαθέτει μία τεράστια ακτογραμμή και οι ελληνικές παραλίες που σε αφήνουν κάθε φορά με το στόμα ανοιχτό. Αυτή τη φορά να ταξιδέψουμε μέχρι τις «Μαλδίβες» που βρίσκονται λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα.

Είναι οι Πεταλιοί στην Εύβοια και αξίζει να μπουν στο πρόγραμμά σου είτε για Σαββατοκύριακο είτε για περισσότερες μέρες.

Δείτε ακόμα:  Γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όποιος αναφέρεται στους Πεταλιούς, τους χαρακτηρίζει ως τις ελληνικές «Μαλδίβες» που είναι σε κοντινή απόσταση στην Αττική. Στην πραγματικότητα, κάτι που μπορείς να καταλάβεις και από τις φωτογραφίες είναι ότι οι Πεταλιοί είναι μια «γειτονιά» 10 μικρών νησιών, τα οποία εκτείνονται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι από το Μαρμάρι.

Οι εξωτικοί Πεταλιοί και οι μοναδικές ελληνικές παραλίες τους, μπορεί να μην είναι τόσο φημισμένοι όσο άλλα νησιά.

Δείτε ακόμα:  Σε 43 θα διενεργούνται δωρεάν rapid test αύριο Κυριακή

Ωστόσο αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης μεγιστάνων και… γαλαζοαίματων. Σήμερα, τα περισσότερα είναι ακατοίκητες βραχονησίδες, εκτός από τρία, τα οποία χαίρονται οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο στα ανοιχτά τους μπορείς να κάνεις και εσύ το μπάνιο σου ενώ με το σκάφος η εμπειρία είναι μοναδική, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Δείτε ακόμα:  Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή για τα μέτρα – Ποια σενάρια είναι στο τραπέζι

Η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό και ασφαλή επιλογή για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι, όμως, είναι το κάτι άλλο.

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News