ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Πέθανε ο πανεπιστημιακός σε ηλικία 68 ετών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ήταν μέλος του ΚΚΕ, το οποίο εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση
Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον αγωνιστή Δημήτρη Σπαρτινό, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.
«Ο Δημήτρης Σπαρτινός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1954. Οργανώθηκε την περίοδο της δικτατορίας στην Αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ και αγωνίστηκε για την ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών. Στη συνέχεια, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και αναδείχτηκε στέλεχός του. Υπήρξε για χρόνια μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου – Δυτικής Στερεάς – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – Ιθάκης και ξεχώριζε για τη σεμνή και συνεπή στάση του. Αγαπούσε να επεξεργάζεται και να αντιμετωπίζει όλες τις εξελίξεις, με βάση την ιδεολογικοπολιτική προσέγγιση.
Ο Δημήτρης Σπαρτινός, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, διακρίθηκε για την αφοσίωσή του στην επιστήμη του, κερδίζοντας την αγάπη και το σεβασμό των φοιτητών του. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 αγωνίστηκε μέσα στο κίνημα από τις γραμμές του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ και μετά, το καλοκαίρι του 2015 για ένα διάστημα, με την ΛΑΕ. Στη συνέχεια, αγωνιζόμενος μέσα στο λαϊκό κίνημα, συνέχισε την πορεία του και συμπορεύτηκε με όλες του τις δυνάμεις και σε όλες τις μάχες με το ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής του.
Στήριξε και συμμετείχε ενεργά στη δραστηριότητα του κόμματος, συμβάλλοντας απ’ όποιο μετερίζι του ζητήθηκε, στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Πήρε μέρος ενεργά στις εκλογικές μάχες (ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές 2019), ενώ ήταν υποψήφιος και με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο της Πάτρας. Ήταν μέλος του ΔΣ του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και εκφράζει στη γυναίκα του, στα παιδιά του και στους οικείους του, τα θερμά του συλλυπητήρια.
Η κηδεία του Δημήτρη Σπαρτινού θα πραγματοποιηθεί αύριο, 21/4, στις 15:00, στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών.

Δείτε ακόμα:  Kίνδυνος ανεμοστρόβιλων σε Ιόνιο, Ήπειρο και Δ. Στερεά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News