Πιθανό να πάμε και σε πάνω από 50.000 κρούσματα – Τι συμβαίνει με την Όμικρον και τις ΜΕΘ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είπε για την αντοχή του συστήματος Υγείας
Υπάρχει περίπτωση να πάμε και πάνω από 50.000 στα κρούσματα, δήλωσε σήμερα η Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η ίδια πάντως σημείωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία των συναδέλφων της που παρακολουθούν τα λύματα, υπάρχει μια σταθεροποίηση.
Τα κρούσματα της Όμικρον είναι κλινικά ελαφρότερα σε 128 χώρες και αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους, εξήγησε η κ. Γιαμαρέλλου. Πρόσθεσε ότι στις ΜΕΘ δεν υπήρχε αυτό το διάστημα ούτε μια περίπτωση που μπήκε στη μονάδα ή διασωληνώθηκε. «Σε ποσοστό περίπου 12% έχουμε τη Δέλτα», σημείωσε.
Η κ. Γιαμαρέλλου εκτίμησε ότι το σύστημα υγείας θα αντέξει και θα το ξεπεράσει, τονίζοντας την ανάγκη του εμβολιασμού προκειμένου να ξεπεράσουμε τις μεταλλάξεις.
Όπως είπε «εάν εγώ έχω ένα ποσοστό 20% ανεμβολίαστων, εκεί θα πάει ο ιός και θα πολλαπλασιαστεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά του δημοτικού που θα πρέπει να εμβολιαστούν καθώς δεν αρρωσταίνουν σοβαρά, αλλά έχει ως αποτέλεσμα τις μεταλλάξεις.
«Εάν είχαμε απόλυτο αριθμό εμβολιασμών, δεν θα έβρισκε χώρο ο ιός να μεταλλαχθεί», σημείωσε η καθηγήτρια, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να φοράμε μάσκες γιατί όπως είπε ο εμβολιασμός μας προφυλάσσει από τη σοβαρή νόσηση, ενώ με τη μάσκα δεν θα μεταδώσεις.
Για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, είπε ότι εάν σκεφτούμε όλες τις τροποποιήσεις που έχουν προταθεί σε επιτροπή και εγκρίθηκαν (ότι το παιδί νοσεί ελαφρά και έχει ανάγκη της επαφής με δάσκαλο), και ότι θα έχουμε περισσότερα τεστ, έχουμε χρόνο αν χρειαστεί αλλαγή πρωτοκόλλων.
 

Δείτε ακόμα:  Πέθανε σχεδόν ταυτόχρονα ζευγάρι ηλικιωμένων – Κινδυνεύει ο γιος

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News