ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Πιθανότατα η μεγαλύτερη νεροποντή που έχει καταγραφεί στη χώρα», είπαν οι μετεωρολόγοι στον πρωθυπουργό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έγινε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πολιτική Προστασία
Στην σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στην Πολιτική Προστασία οι μετεωρολόγοι έκαναν την εκτίμηση ότι η κακοκαιρία Daniel έφερε τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, με πολύ περισσότερο νερό ακόμη και από αυτό που έπεσε στην θεομηνία του Ιανού.
Το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) απο πλευράς ύψους βροχής σε ενα 24ωρο – συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο. Παράλληλα, στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, μετεωρολόγους και τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία κ κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κα).Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής – αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς, παροχή βοήθειας και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ γιατί έχουν καταγραφεί πολλές διακοπές ρεύματος, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.
Στη σύσκεψη με τον Κυιράκο Μητσοτάκη μετείχαν οι Β.Κικίλιας, Γ. Οικονομου, Γ. Μπρατάκος, Χρ. Τριαντοπουλος, Ευ. Τουρνάς, Γ. Κοντογεωργης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ.,Παπαγεωργιου, ο Αρχηγος και επιτελείς της Πυροσβεστικής, ενώ με τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο κ.Αγοραστός και μετεωρολόγοι.
Αναμένεται να γίνει δήλωση για τη συνολική εικόνα της κατάστασης από τον Βασίλη Κικίλια, ενώ αύριο ο Χρήστος Τριαντόπουλος θα μεταβεί στην περιοχή για καταγραφή και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

Δείτε ακόμα:  Σε «αυτοκτονία» αποδίδουν τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα οι Αλβανικές Αρχές

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News