«Πλήρωσα τον Απόστολο Λύτρα πουλώντας το σπίτι στη γυναίκα του» – Αποκαλύψεις και για τις αμοιβές του ποινικολόγου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγέλλουσα η οποία είχε προσλάβει τον δικηγόρο για υπόθεσή της, δηλώνει ότι της «έφαγε» το σπίτι αντικειμενικής αξίας 36.000 ευρώ για 20.000 ευρώ
Την ώρα που ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται στη φυλακή και η Σοφία Πολυζωγοπούλου προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε στα χέρια του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με ένα σπίτι στο Περιστέρι, που απέκτησε το 2021 η 37χρονη δικηγόρος.
Η αγοραπωλησία έγινε μετά από συμφωνία του Απόστολου Λύτρα, με την τότε ιδιοκτήτρια και σύμφωνα με τα συμβόλαια, η τιμή του ήταν πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Όπως λέει η καταγγέλλουσα, ο Απόστολος Λύτρας είχε εκπροσωπήσει νομικά στενό συγγενικό της πρόσωπο, χωρίς να ξεκαθαρίζει τα της αμοιβής του από την αρχή. Μετά τη δίκη, όπως αναφέρει, ο ποινικολόγος ζήτησε ένα ποσό που ούτε η ίδια, ούτε ο συγγενής της ήταν σε θέση να πληρώσουν. Τότε έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για αγορά του ακινήτου και η διαδικασία προχώρησε.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια. Στενός συγγενής της βρέθηκε κατηγορούμενος και επέλεξε τον Απόστολο Λύτρα, για να τον εκπροσωπήσει, που έβλεπε να έχει επιτυχίες σε αντίστοιχες υποθέσεις και όχι μόνο. «Τελικά το ακίνητο το δικό μου πέρασε στην κ. Πολυζωγοπούλου», δήλωσε η πρώην ιδιοκτήτρια μιλώντας στην εκπομπή Live News. Όπως λέει η γυναίκα, αναγκάστηκε να πουλήσει το ακίνητο. Υποστηρίζει ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, χωρίς αρχικά να μπορεί να το προβλέψει. «Ντροπή, γιατί βρήκε δύο ανθρώπους σε μεγάλη ανάγκη. Θα μπορούσε να μας πει να τον πληρώνουμε λίγα–λίγα με τον μήνα» λέει.
«Απέφευγε να μιλήσει για την αμοιβή του»
Ο ποινικολόγος απέφευγε αρχικά να ξεκαθαρίσει τα της αμοιβής του και προς στο τέλος της δίκης, όπως λέει η πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, ζήτησε 10.000 ευρώ. «Κόντευε η δίκη […] και του λέω “δεν έχουμε χρήματα” και που απαντάει ”δεν έχετε κάποιο ακίνητο ή κάτι να πουλήσετε;”». Η αντικειμενική αξία του σπιτιού ήταν 36.257 ευρώ, αλλά παρόλα αυτά η συμφωνία έκλεισε στα 20.000 ευρώ συνολικά. «Μου λέει “να το βάλουμε 20 χιλιάδες ευρώ να φύγει γρήγορα;”» περιγράφει η πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, σύμφωνα με την οποία ο Απόστολος Λύτρας της υποσχέθηκε να ψάξει κι εκείνος για αγοραστή.
«Με πίεζε συνέχεια ότι δεν θα προλάβουμε. Μου έλεγε “έχω βρει ένα φίλο που ενδιαφέρεται”, έτσι ακριβώς μου έλεγε». Λίγες μέρες μετά εμφανίζεται η ενδιαφερόμενη, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που τελικά απέκτησε το ακίνητο στο Περιστέρι. Από τα 20.000 ευρώ της αγοραπωλησίας, η πρώην ιδιοκτήτρια λέει, ότι τα 10.000 ευρώ επέστρεψαν στο ζευγάρι, ως αμοιβή του ποινικολόγου και από τα υπόλοιπα 10.000, έμειναν στην ίδια περίπου τα μισά, καθώς όπως αποκαλύπτει: «Τα πληρώσαμε όλα εμείς, συμβολαιογραφικά και φόρους. Δεν πήραμε ούτε 5.000». Μέχρι σήμερα το επίμαχο σπίτι στο Περιστέρι, ανήκει στην κυρία Πολυζωγοπούλου.
Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, της έδωσαν όπως λέει η καταγγέλλουσα, το έναυσμα να μιλήσει για την απόφαση που πήρε και την κατέστρεψε οικονομικά. Για τη συμφωνία που έκανε τόσο με τον Απόστολο Λύτρα, όσο και με την 37χρονη σήμερα γυναίκα του. Και η ίδια παραδέχεται, πως δεν υπάρχει η παραμικρή παρανομία στα όσα έγιναν. Μιλάει όμως για εκβιασμό, που την ανάγκασε να συμφωνήσει σε μια πρόταση ασύμφορη. Με το σπίτι της να αλλάζει χέρια, για να πληρωθεί ο ποινικολόγος, που υπερασπίστηκε νομικά ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο.
Στην συνέχεια η καταγγέλλουσα ανέφερε, ότι δεν της προσκομίστηκε απόδειξη, ούτε για τις νομικές υπηρεσίες του γραφείου του Απόστολου Λύτρα, ούτε της δόθηκε κάποια απόδειξη, ότι με την αγοραπωλησία του σπιτιού πληρώθηκαν οι νομικές υπηρεσίες του ποινικολόγου. «Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εμείς ζητήσαμε απόδειξη, γι’ αυτά που πληρώσαμε», πρόσθεσε διευκρινιστικά η καταγγέλλουσα. «Τα χρήματα μας τα έδινε πάντα στο γραφείο του, μας τα έδινε στο χέρι», συμπλήρωσε.
Όσον αφορά την εξέλιξη της συγκεκριμένη υπόθεσης, ανέφερε ότι έχει προσφύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο, ζητώντας «δικαίωση για την εκμετάλλευση που είχαν», όπως είπε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.

Δείτε ακόμα:  «Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News