Πλήθος κόσμου στην Αρχαία Ολυμπία για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – Δείτε live

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Ξεκίνησε τη Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι (26/7-11/8).
Η Τελετή (παρουσιαστής ο Νίκος Αλιάγας), εμπνευσμένη από την αρχαιότητα, πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό, ξανά με πλήθος κόσμου μετά από δύο διοργανώσεις που έχασαν τη μεγάλη «λάμψη» τους, εξαιτίας των περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία της Covid-19, ήτοι τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2022.

 
Η κ. Σακελλαροπούλου, έφτασε συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, και αμέσως μετά η κορυφαία μέτζο-σοπράνο Τζόις ΝτιΝτονάτο ερμήνευσε τον Ολυμπιακό Ύμνο και στη συνέχεια ακολούθησε η έπαρση της σημαίας της Γαλλίας και της Ελλάδας, με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων.
Θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία. Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

 
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Γαλλία.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και οι αιτήσεις για τη συμπλήρωση κενών θέσεων

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News