«Ποια δυναμώνει που ούτε το πιρούνι δεν μπορεί να πιάσει;» – «Εντάξει, είχαμε την ατυχία αυτήν»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς ο Διονύσης Τριανταφύλλου έπειθε ακόμη και τους πιο δύσπιστους, ότι η «θεραπεία» του ήταν αποτελεσματική και ούτε λίγο, ούτε πολύ, έφταιγαν οι ασθενείς
Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες θυμάτων του 66χρονου ψευτογιατρού, Διονύση Τριανταφύλλου, που προσποιούμενος τον νευρολόγο, έταζε ίαση σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
«Σε έναν μήνα θα έχει τεράστια διαφορά από τώρα. Τώρα η διαφορά αυτή θα είναι “να μπορώ να οδηγήσω;”, δεν το ξέρω, αλλά ξέρω, ότι θα έχει τεράστια διαφορά. Όπως και τώρα έχει τεράστια διαφορά από πριν έναν μήνα. Εσείς μπορεί να μην την καταλαβαίνετε άμεσα, αλλά ένα χτίσιμο ενός εγκεφάλου έχει τεράστια… Είναι σαν και αυτό που σου έλεγα, ότι έχεις ένα λάστιχο ξεφουσκωμένο με 5 λίβρες και δεν πάει, το κάνεις 7 λίβρες δεν πάει, στο 20 ξεκινάει να πηγαίνει», έλεγε σε μητέρα νεαρής γυναίκας με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Μάλιστα, δεν δίσταζε να υπόσχετε, ότι σε λίγο καιρό η ασθενής μέχρι και wind surf θα κάνει. «Στο πόσο γρήγορα θα απορροφήσει ο εγκέφαλός σου, είναι θέμα εγκεφάλου, αλλά συνήθως συμβαίνει γρήγορα (…) Το καλοκαίρι είναι για wind surfing. Οι διαφορές σου θα είναι μεγάλες, ήδη είναι μεγάλες για αυτοάνοσο. Θα γίνεσαι συνέχεια καλύτερα» ακούγεται να λέει σε ντοκουμέντο που παρουσίασε η εκπομπή Live News.
Όταν ωστόσο ο καιρός πέρασε και δεν υπήρχε βελτίωση, η μητέρα της ασθενούς απευθύνθηκε και πάλι στον Διονύση Τριανταφύλλου.
Θύμα: Ο καιρός περνάει, σημάδια δεν βλέπω τίποτα.
Ψευτογιατρός: Ναι… Καλά πάει όμως. Δυναμώνουν τα πόδια της, δυναμώνουν τα χέρια της, δυναμώνει η κίνηση…
Θύμα: Ποια δυναμώνει κύριε Τριανταφύλλου, που ούτε το πιρούνι δεν μπορεί να πιάσει; Το ότι δεν μπορεί να σηκωθεί, είναι πράγματα τα οποία τα έκανε και δεν τα κάνει και έχω αρχίσει και προβληματίζομαι πάρα πολύ. Στο μεταξύ, αυτή η υπεραισιοδοξία που της δώσατε από την αρχή, ότι και καλά το καλοκαίρι θα είναι μία χαρά και όλα θα είναι καλά και θα αυτοεξυπηρετείται και θα πηγαίνει όπου θέλει, όλο αυτό έχει γυρίσει μπούμερανγκ στην ψυχολογία της. Εσείς μπορεί να μην το ζείτε, γιατί την βλέπετε μισή ώρα και φεύγετε. Εγώ όμως που είμαι όλη μέρα εκεί, το ζω αυτό το πράγμα.
Ψευτογιατρός: Εντάξει, είχαμε την ατυχία αυτήν. Θα τη δω εγώ την Παρασκευή και θα σας πω.
Θύμα: Για πέστε μου. Αυτό το νευρικό που λέτε, που θα της κάνετε, τι είναι;
Ψευτογιατρός: Αυτό είναι νευρικό κύτταρο.
Θύμα: Δηλαδή; Εσείς καλά το λέτε, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή;
Ψευτογιατρός: Έτσι λέγεται. Νευρικό κύτταρο. Το κεφάλι έχει κύτταρα και έχει και νευροδιαβιβαστές. Εμείς το κύτταρο το έχουμε κάνει, θα κάνουμε τον νευροδιαβιβαστή τώρα.
Θύμα: Πόσο στοιχίζει αυτό;
Ψευτογιατρός: Θα ρωτήσω επάνω και θα σας πω. Σήμερα την είδα από εκεί. Είναι πάρα πολύ καλά.
Θύμα: Γιατί εγώ αυτές τις τελευταίες μέρες δεν την βλέπω τόσο καλά.
Ψευτογιατρός: Είναι βαριά, αισθάνεται βαριά. Και επειδή αισθάνεται βαριά, αισθάνεται ότι δεν μπορεί να πάει. Της εξήγησα ότι “δεν είναι ότι δεν μπορείς να πας. Να πας μυϊκά μπορείς. Αισθάνεσαι όμως κουρασμένη. Αισθάνεσαι δηλαδή, ότι είσαι βαριά. Ότι δε θέλεις. Ότι θέλεις να κοιμάσαι”. Αυτή είναι σε εισαγωγικά η παρενέργεια των πεπτιδίων, αλλά έτσι πρέπει να είναι όμως, για να ξέρουμε ότι δουλεύει ο εγκέφαλος. Ότι τα απορροφάει. Της είπα, ότι μετά τη θεραπεία που θα κάνουμε, θα αραιώσουμε τα πεπτίδια τέσσερις εβδομάδες μετά και μετά θα γίνεται ένα την εβδομάδα. Οπότε μετά θα αρχίσεις να έχεις πολύ μεγάλη άνοδο».

Δείτε ακόμα:  Τα λύματα δείχνουν επίπεδα κορύφωσης Νοεμβρίου – Αναγκαία επιπλέον μέτρα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News