Ποιες είναι οι πιο ανθυγιεινές τροφές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι διατροφολόγοι προειδοποιούν ότι θα έχετε προβλήματα υγείας
Τα ανθυγιεινά τρόφιμα είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα και τα θρεπτικά συστατικά. Αυτά είναι που πρέπει να ξεχάσετε εάν θέλετε να ζήσετε χωρίς προβλήματα υγείας.
Τηγανιτό φαγητό
Εάν θέλετε η καρδιά σας να είναι υγιής και δυνατή ακόμα και μετά τα 50ά σας γενέθλια, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι άνω των 50 ετών δυσκολεύονται με αυτή τη σύσταση», είπε η διαιτολόγος Rebecca Schilling, η οποία επισημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι μεγάλωσαν με κόκκινο κρέας και τηγανητά φαγητά και ότι αυτή η συμβουλή είναι πραγματικά δύσκολη για αυτούς.
Ωστόσο, δηλώνει ότι αυτή είναι μια βασική αλλαγή που πρέπει να υιοθέτησης. Μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά με χαμηλή πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και φυτικών ινών μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά την υγεία.
«Τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά είναι ιδανικές για το φράξιμο των αρτηριών, την αύξηση της κακής χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Η σύστασή μου είναι να περιορίσετε την πρόσληψη κρέατος σε μια μερίδα 60 γραμμαρίων την ημέρα, να τρώτε κόκκινο και τηγανητό κρέας από καιρό σε καιρό, να αφαιρείτε το περιττό λίπος από το κρέας, να επιλέγετε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και να αυξάνετε την πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και φυτικών ινών» λέει ο Σίλινγκ.
Τσιπς και ανθρακούχους χυμούς
Τα πατατάκια και οι ανθρακούχοι χυμοί έχουν τριπλή αρνητική επίδραση: αλάτι, κορεσμένα λίπη και ζάχαρη.
«Τα σνακ όχι μόνο έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου, αλλά επίσης ενθαρρύνουν την υπερκατανάλωση τροφής και αυξάνουν τον κίνδυνο αύξησης βάρους επειδή είναι τόσο νόστιμα», εξήγησε η διατροφολόγος Melissa Mitri, και η ζάχαρη, σύμφωνα με αυτήν, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην κακή υγεία της καρδιάς.
Ροφήματα διαίτης
Τα τεχνητά γλυκαντικά σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιομεταβολικών παθήσεων. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που πίνουν ποτά διαίτης αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 36% από την ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 67% από εκείνους που δεν τα πίνουν.
Συγκεκριμένα, τα τεχνητά γλυκαντικά σε ποτά διατροφής με χαμηλές θερμίδες ή χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες δυσκολεύουν τον οργανισμό να ελέγξει την πρόσληψη θερμίδων, αυξάνουν την όρεξη. Για να προστατέψετε την καρδιά σας, επιλέξτε νερό και πίνετε ελάχιστους χυμούς.
Ντόνατς
Αυτό είναι ένα επιδόρπιο που πολλοί λατρεύουν, αλλά γυναίκες και άνδρες άνω των 50 ετών πρέπει να το αποφεύγουν – είναι τηγανητό σε λάδι και πλούσιο σε ραφιναρισμένα σάκχαρα, αναφέρει το portal Živim. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Δείτε ακόμα:  Υγειονομική βόμβα με χιλιάδες νεκρά ζώα σε χωράφια και στάνες – «Πολύ επικίνδυνη η μεταφορά τους»

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News