Ποιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο αύριο, Δευτέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο, Δευτέρα (20/09) για αρκετές περιοχές και νησιά της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για:
Αττική
Κύθηρα
Βοιωτία
Φθιώτιδα
Αργολίδα
Κορινθία
Χανιά
περιοχές της Εύβοιας
περιοχές της Μαγνησίας
περιοχές της Φωκίδας
περιοχές της Αχαΐας
περιοχές της Λακωνίας

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς 🔥 για αύριο, Δευτέρα 20/9:
🟡 Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε #Αττική & #Κύθηρα, #Βοιωτία, #Φθιώτιδα, #Αργολίδα, #Κορινθία & #Χανιά & σε περιοχές #Εύβοιας, #Μαγνησίας, #Φωκίδας, #Αχαΐας & #Λακωνίας
ℹ️ https://t.co/5jQN470hJU pic.twitter.com/jAO0TCZfQU
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) September 19, 2021

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε ακόμα:  Γιατί εφαρμόζονται από 13 Σεπτεμβρίου – 100.000 νέα ραντεβού από Δευτέρα

Newsroom | Pireas News