Ποιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο αύριο Τρίτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο, Τρίτη (28/09) για αρκετές περιοχές και νησιά της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για:
Αττική,
Ηράκλειο,
Λασίθι,
Κυκλάδες,
Δωδεκάνησα,
Σάμο,
Ικαρία,
Χίο,
Ψαρά,
Λέσβο
Σαμοθράκη
περιοχές της Εύβοιας,
περιοχές του Έβρου.

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 🔥 της @GSCP_GR για αύριο, Τρίτη 28/9:
🟡 Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε #Αττική, #Ηράκλειο, #Λασίθι, #Κυκλάδες, #Δωδεκάνησα, #Σάμο, #Ικαρία, #Χίο, #Ψαρά, #Λέσβο και σε περιοχές #Εύβοιας, #Έβρου & #Σαμοθράκη
ℹ️ https://t.co/5jQN470hJU pic.twitter.com/kaMmZMk2Xx
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) September 27, 2021

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε ακόμα:  Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom | Pireas News