Ποιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο, Σάββατο (04/09) για αρκετές περιοχές και νησιά της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
Αττική
Κύθηρα,
νότια Εύβοια,
Κυκλάδες,
Δωδεκάνησα,
Σάμος,
Ικαρία,
Χίος,
Λέσβος,
Κρήτη
περιοχές της Λακωνίας

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς ? της @GSCP_GR για Σάββατο 4/9:
? Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε #Αττική & #Κύθηρα, νότια #Εύβοια, #Κυκλάδες, #Δωδεκάνησα, #Σάμο, #Ικαρία, #Χίο, #Λέσβο, #Κρήτη & σε περιοχές #Λακωνίας@pyrosvestiki @hellenicpolice
ℹ️ https://t.co/5jQN470hJU pic.twitter.com/vWmOnO40Bc
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) September 3, 2021

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Συνεργαζόταν κατά κόρον με το συγκρότημα «Τερμίτες»

Newsroom | Pireas News