Ποιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο την Τετάρτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο, Τετάρτη (01/09) για αρκετές περιοχές και νησιά της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
Αττική,
Στερεά Ελλάδα,
Δυτική Ελλάδα,
Ήπειρος,
Πελοπόννησος,
Λέσβος,
Χίος,
Ψαρά,
Σάμος,
Ικαρία,
Νησιά Ιονίου,
Δωδεκάνησα,
Κρήτη

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς ? της @GSCP_GR για 1/9:
? Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε περιοχές #Αττικής, #ΣτερεάςΕλλάδας, #ΔυτικήςΕλλάδας, #Ηπείρου, #Πελοποννήσου & σε #Λέσβο, #Χίο, #Ψαρά, #Σάμο, #Ικαρία, #Νησιά_Ιονίου, #Δωδεκάνησα & #Κρήτη
ℹ️ https://t.co/5jQN470hJU pic.twitter.com/E7v1amT1gd
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 31, 2021

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Μια νέα τεχνική στο σεξ που απογειώνει τις αισθήσεις

Newsroom | Pireas News