Ποιο ελληνικό νησί κινδυνεύει να χαθεί βυθιστεί από 50 χρόνια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης προβλέπει ότι θα αντιμετωπίσουμε περισσότερη ξηρασία στα νησιά του Αιγαίου και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα
Την εκτίμηση πως μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα, με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση, έκανε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Κωνσταντίνος Συνολάκης.
«Θα βλέπουμε μπροστά μας ακραίες θερμοκρασίες, που θα γίνονται πιο ακραίες. Φοβόμαστε ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο που αποσταθεροποιείται το κλίμα», είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι μία λύση για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, καθώς και ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης και της σπατάλης στα τρόφιμα.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, υπάρχουν εκτιμήσεις πως σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης θα υπάρξει ερημοποίηση, ενώ τόνισε πως μεγάλος είναι ο φόβος για εκδήλωση mega πυρκαγιών που καίνε πάνω από 40.000 στρέμματα. «Πολύ φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο σημείο πως θα προσπαθούμε να σβήσουμε τις φωτιές, όμως αυτές θα σβήσουν όποτε θέλουν». Για το φετινό καλοκαίρι δήλωσε πως οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές.
«Αυτό που θα αντιμετωπίσουμε είναι περισσότερη ξηρασία στα νησιά του Αιγαίου και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. Η Δήλος κινδυνεύει να χαθεί. Το κάτω μέρος του νησιού είναι σχεδόν στην επιφάνεια της θάλασσας και με μία μικρή άνοδο της στάθμης μέσα στα επόμενα 50 χρόνια ένα κομμάτι του νησιού θα είναι κάτω από το νερό», δήλωσε.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Το Φεστιβάλ Δράμας γίνεται το «εισιτήριο» για τα Όσκαρ

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News