Ποιοι μπορούν να πάρουν τα αντιικά φάρμακα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι λέει καθηγητής Φαρμακολογίας
Αυξάνεται η πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών λόγω κορονοϊού όπως επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο Βαγγέλης Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα αντιικά φάρμακα και στη χορήγησή τους σε ασθενείς προκειμένου να προλάβουν στην εξέλιξη της νόσου.
«Ο ασθενής πρέπει να ενημερώσει τον γιατρό ότι είναι θετικός και γιατρός, με βάση τα κριτήρια που είναι γνωστά, θα πρέπει να ζητήσει να χορηγηθούν τα αντιιικά φάρμακα» εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στις «Συνδέσεις».
Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων επισήμανε ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο λόγω του στελέχους Όμικρον 4 και Όμικρον 5.
Σύμφωνα με καθηγητή Φαρμακολογίας «αν συνεχιστεί αυτή η αύξηση των κρουσμάτων και συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την χαλαρή προσέγγιση θα τρέχουμε όλοι μας».
Ερωτηθείς για τη χρήση μάσκας τόνισε ότι σε κάποιες καταστάσεις θα μπορούσε να επανέλθει η υποχρεωτικότητά της αν και ο κόσμος δεν θα πρέπει να περιμένει τις επίσημες αποφάσεις, αλλά να την φοράει όπου υπάρχει πολύς κόσμος.
Σχετικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου ο ίδιος εστίασε ότι καλό θα είναι να την κάνουν όσοι έχουν επιβαρυμένη υγεία, είναι παχύσαρκοι και ανησυχούν πάρα πολύ.
 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Ο Θανάσης είχε διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένιας»

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News