Ποιος είναι ο γιατρός που κατάλαβε τι συμβαίνει με τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Λύτρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ποιες κινήσεις προχώρησε για να του αποκαλύψει η Σοφία Πολυζωγοπούλου ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Καταλυτικός ήταν ο ρόλος του γιατρού στο νοσοκομείο που πήγε ο Απόστολος Λύτρας την σύζυγό του μετά τον ξυλοδαρμό της, καθώς κατάλαβε άμεσα ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή βία. Αν δεν υπήρχε η δική του μαρτυρία ίσως η υπόθεση να είχε πάρει εντελώς διαφορετική τροπή.
Ο 45χρονος γιατρός πρώτος εξέτασε την Σοφία Πολυζωγοπούλου τα ξημερώματα της 16ης Ιουνίου και κατάλαβε πως μπροστά του έχει ένα θύμα ξυλοδαρμού από τον άντρα της.
«Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα, αλλά από ανθρώπινο χέρι, κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις και ενώ ήμασταν μόνοι μας της είπα “δεν έχεις πέσει από τη σκάλα, πες μου εμπιστευτικά, σε χτυπάει ο άνδρας σου”; Και εκείνη μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις Αρχές», ανέφερε στην κατάθεσή του ο γιατρός, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Mega.
Οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου στις πρώτες καταθέσεις τους μίλησαν για πτώση από σκάλες. Ο μόνος που μιλούσε εξ αρχής για ενδοοικογενειακή βία ήταν ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα τηλεφώνησε επί τόπου στην Αστυνομία.
Ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για το περιστατικό που ανέλαβε. Πρόκειται για έναν επιστήμονα ταγμένο στο λειτούργημά του που κατέγραψε ακριβώς ό,τι είδε, άκουσε και στήριξε το θύμα του ξυλοδαρμού και, κυρίως, προχώρησε στις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος.
Ο αφανής ήρωας
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 16 Ιουνίου, στο τμήμα εκτάκτων περιστατικών εφημέρευε ο 45χρονος χειρουργός με καταγωγή από την Μεσσηνία. Ο αφανής ήρωας της υπόθεσης και ο φύλακας άγγελος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, η οποία κοιτώντας τον στα μάτια αποκάλυψε όσα φρικτά είχε ζήσει.
«Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία όπως κι έκαναν», είχε αναφέρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.
Τη νομική του γνώμη για την υπόθεση Λύτρα κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, εκτιμώντας πως ήταν λανθασμένη η κατηγορία που του αποδόθηκε.
«Όλος ο νομικός χαρακτηρισμός είναι λάθος. Δεν υπάρχει κανένα κακούργημα, δεν υπαρχει περίπτωση να καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», δήλωσε ο ποινικολόγος.
Τα όσα περιγράφονται ωστόσο στην κατάθεση του γιατρού πάντως και στην έκθεση του ιατροδικαστή είναι ανατριχιαστικά για τα χτυπήματα που κατάφερε ο ποινικολόγος στην 37χρονη.
«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους. Η γυναίκα φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της», αναφέρει στην κατάθεσή του ο γατρός.
«Όταν είδα την εικόνα του στην προσωρινή κράτηση, ειλικρινά σας μιλάω δάκρυσα. Επειδή τον υποστήριξα χωρίς καν να μου το ζητήσει, κάποιοι θα το παρεξηγούσαν. Θέλω πολύ να τον βοηθήσω», είπε ο Αλέξης Κούγιας.
Η 37χρονη αναρρώνει και ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου.

Δείτε ακόμα:  Σε εξέλιξη η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση πριν τον κόμβο για το Καλοχώρι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News