«Πόλεμος» μετεωρολόγων για πρόγνωση νέα κακοκαιρίας με τα χαρακτηριστικά της Daniel

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προέβλεψε νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα με τον Θοδωρή Κολυδά να αντιδρά
Τηην ώρα που οι κάτοικοι της Θεσσαλίας παλεύουν με τις πληγές που τους άφησε η κακοκαιρία Daniel, ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ μετεωρολόγων, με αφορμή πρόβλεψη για νέα κακοκαιρία με τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης που θα πλήξει την περιοχή.
Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποίησε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η χώρα θα επηρεαστεί από μια νέα σημαντική διαταραχή που θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel. «Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία. Επειδή όμως, δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα, σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία, θα έχει και αυτή κάποια ένταση» είπε χαρακτηριστικά.

Με ανάρτησή του στο Twitter ωστόσο, διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς διαφώνησε με την παραπάνω πρόγνωση. Όπως έγραψε, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θάχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό. «Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν, ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο», συμπλήρωσε. Μάλιστα, με νέα συνάρτηση, τόνισε πως τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής.

📌Η ΕΜΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ✅Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θάχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό ✅Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο ✅ Στοιχεία βροχής και μετεωγράμματα@GSCP_GR @EMY_HNMS pic.twitter.com/tS9Bk3sXY5
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) September 20, 2023

Δείτε ακόμα:  Στο νοσοκομείο ένας άνδρας από φωτιά σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News