«Πόλεμος» του παθολογοανατόμου με την ιατροδικαστή και για την Μαλένα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Οφείλουν οι ιατροδικαστές να γνωρίζουν γράμματα και να διαβάζουν σωστά την ιστοπαθολογική εξέταση του παθολογοανατόμου» δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης
Μετά τον «πόλεμο» μεταξύ της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου και της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα για το πόρισμα του θανάτου της Ίριδας, ένας άλλος πόλεμος ξέσπασε αυτήν τη φορά μεταξύ εκείνων, που πρώτοι εξέτασαν τη Μαλένα και απέδωσαν τον θάνατό της σε παθολογικά αίτια.
Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα απέδωσε τον θάνατο του 3,5 ετών κοριτσιού σε ηπατική ανεπάρκεια και όχι σε ασφυξία, εύρημα που όπως είπε, προέκυψε από την εξέταση που πραγματοποίησε ο παθολογοανατόμος Μανώλης Αγαπητός. Ο τελευταίος πέρασε στην αντεπίθεση δια του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε αναφερόμενος στην έκθεση του παθολογοανατόμου ότι «οφείλουν οι ιατροδικαστές να γνωρίζουν γράμματα και να διαβάζουν σωστά την ιστοπαθολογική εξέταση του παθολογοανατόμου».
Ο κ. Μαντζουράνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 διέψευσε αναφορές και δημοσιεύματα, ότι ο κ. Αγαπητός έχει συνυπογράψει το πόρισμα θανάτου της Μαλένας, μαζί με την ιατροδικαστή στην οποία είχε ανατεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης σημειώνοντας ότι «ουδέποτε ο παθολογοανατόμος κ. Αγαπητός υπέγραψε από κοινού έκθεση με την ιατροδικαστή, διότι δεν μπορεί να υπογράψει». «Ο παθολογοανατόμος δεν έχει αρμοδιότητα να προσδιορίσει την αιτία θανάτου», σημείωσε με έμφαση ο συνήγορος του.
Όπως είπε «ο κ. Αγαπητός έλαβε σπλάχνα, τα ανέλυσε και από το 2019 έστειλε την έκθεση του με τα πορίσματα του και έκτοτε δεν είχε καμία ανάμειξη και καμία επαφή με κανέναν για το θέμα αυτό. Έστειλε την έκθεση του προς την Αρχή που του ανέθεσε το εν λόγω έργο». «Την ιατροδικαστική έκθεση ο κ. Αγαπητός δεν την έλαβε ποτέ, ούτε έλαβε γνώση, διότι δεν έχει λόγο να του επιστραφεί», προσέθεσε ο κ. Μαντζουράνης. Είπε ακόμη, πως «την αιτία θανάτου δεν μπορεί να την γνωρίζει, αυτή καθορίζεται από τον ιατροδικαστή μαζί με την κλινική εικόνα της σορού, τις τοξικολογικές εξετάσεις και τα άλλα δεδομένα».
Όπως ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης, «ο κ. Αγαπητός έμαθε την αιτία θανάτου από τα ρεπορτάζ προσφάτως», ενώ στο ερώτημα γιατί δεν παρενέβη στο θέμα, το οποίο απασχολεί όλη την Ελλάδα επί τόσον καιρό, απάντησε πως «δεν συνηθίζει να κάνει δηλώσεις, ούτε έχει σχέση με το star system». «Δέχθηκε ανώνυμα τηλεφωνήματα με απειλητικές υποδείξεις “πρόσεχε, γιατί… ξέρεις, όλοι έχουμε στοιχεία κτλ.” και για αυτό βγήκα εγώ δημοσίως να πω, ότι ούτε υποδείξεις δέχεται, ούτε απειλές», είπε ο Γιάννης Μαντζουράνης.
Ο δικηγόρος είπε τέλος, πως ο κ. Αγαπητός «δεν έχει λάβει κλήση από τις Αρχές για να καταθέσει εκ νέου, όμως έχει ζητήσει ο ίδιος να καταθέσει. Φαίνεται πως θα ικανοποιηθεί το αίτημα του, αν και δεν φαίνεται πως υπάρχει κάτι να πει, αφού τα ευρήματα του επιβεβαιώνονται από τους καταξιωμένους ιατροδικαστές, στο νέο πόρισμα».

Δείτε ακόμα:  Πού γίνονται δωρεάν rapid tests σήμερα Δευτέρα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News