Πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα στην κακοκαιρία στρέφονται κατά ΔΕΔΔΗΕ και δήμων

Πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα στην κακοκαιρία στρέφονται κατά ΔΕΔΔΗΕ και δήμων

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυση κατά της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ κατέθεσαν χθες οι κάτοικοι του Παλαιού Ψυχικού, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να ζουν στο σκοτάδι επί σχεδόν μία εβδομάδα εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε η «Μήδεια».

«Για 20 πόντους χιόνι, μείναμε τέσσερις μέρες χωρίς ρεύμα. Πρέπει να κάνουν μήνυση όλοι οι πολίτες, και για να αποκατασταθούν οι ζημιές και για ηθική βλάβη. Τι θα γίνει με τον συνταξιούχο που έχασε όλα τα τρόφιμα γιατί έμεινε χωρίς ψυγείο και δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει άλλα;» διερωτήθηκε χθες κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης ο ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης, ένας εκ των έξι κατοίκων της περιοχής που κατέθεσαν τη μήνυση.

Συγκεκριμένα, στρέφονται κατά του προέδρου Νίκου Μπακατσέλου και του διευθύνοντος συμβούλου Αναστάσιου Μάνου, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, τους οποίους κατηγορούν για τα αδικήματα της φθοράς ξένης περιουσίας, της επικίνδυνης βλάβης, της καταστροφής πραγμάτων και υγείας και για κίνδυνο ζωής.

«Μετά το 2015 έσπασαν τη ΔΕΗ σε τρία κομμάτια. Την παραγωγή, την υψηλή τάση και τις χαμηλές/μεσαίες τάσεις. Γι’ αυτό έχουμε αυτά τα χάλια. Είδα που έρχονται ιδιωτικά συνεργεία με συμβάσεις και ωράριο 9-4. Είναι ελάχιστοι οι υπάλληλοι στον ΔΕΔΔΗΕ για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Συνταξιοδοτούνται και δεν παίρνουν καινούργιους» αποκάλυψε ο κ. Μαντζουράνης.

Εκτός από τον ίδιο, τη μήνυση συνυπογράφουν ο γυναικολόγος Ελευθέριος Μπίκος, η συγγραφέας Σταυρούλα Κοντέα – Θεοφανοπούλου, ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Μεσλιχανίσης και η δικαστής Χαρίκλεια Χαραλαμπίδη.

Τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή όσο και στις γειτονικές των βορείων προαστίων, οι πολίτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, όπου η θερμοκρασία έφτανε μετά βίας τους δέκα βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών δεν μπορούσαν να καταφύγουν σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια, καθώς αρκετοί δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι από τα πεσμένα δέντρα.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Πειραιά: Εργαζόμενοι και υπηρεσίες αντιμετώπισαν με επιτυχία την κακοκαιρία "Μήδεια"

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, θα ακολουθήσει μήνυση και κατά του δήμου, ενώ ανάλογες προθέσεις εκδηλώνονται και σε άλλους δήμους της Αττικής για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε κρατικούς φορείς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή πάντως, μήνυση κατέθεσαν ως εκπρόσωποι της κίνησης πολιτών «Κοινωνία Τώρα» και οι δικηγόροι Αθηνών Δημήτρης Αρ. Φίλης και Ηλίας Χαρίτος, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News