Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Πέμπτη (23/09) για την Περιφερειακή Ενότητα της Ρόδου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

‼️ Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 4️⃣ για Πέμπτη 23/9 σε:
? Νησιά ΠΕ Ρόδου
? https://t.co/7egLjdkcSP@pyrosvestiki @hellenicpolice pic.twitter.com/umrZYq0GZ3
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) September 22, 2021

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου ? για αύριο, Πέμπτη 23/9:
? Επίπεδο 4️⃣ στα νησιά ΠΕ #Ρόδου
? Επίπεδο 3⃣ σε περιοχές #Λακωνίας, #Ζάκυνθο, #Κεφαλονιά, #Ιθάκη, #Κύθηρα, #Λασίθι, #Κυκλάδες, λοιπά νησιά #Δωδεκανήσων, #Σάμο, #Ικαρία, #Χίο, #Ψαρά & #Λέσβο
ℹ️ https://t.co/5jQN47hSBs pic.twitter.com/CskI0bkrZt
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) September 22, 2021

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε ακόμα:  Ληστές άρπαξαν μέρα-μεσημέρι τσάντα με 22.000 ευρώ από υπάλληλο εταιρείας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News