ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Πώς αποκαλύφθηκαν οι Πακιστανοί τρομοκράτες – Ποιοι ήταν οι στόχοι που σχεδίαζαν να χτυπήσουν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι βρέθηκε στις ηλεκτρονικές συσκευές τους
Πολλαπλά χτυπήματα είχαν προετοιμάσει οι δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής, που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, λαμβάνοντας οδηγίες για πολύνεκρες επιθέσεις από ομοεθνή τους, ο οποίος διαμένει πιθανώς στο Ιράν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο καθοδηγητής από τον Ιράν και οι δύο Πακιστανοί σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στην ορθόδοξη εβραϊκή συναγωγή στην Αθήνα, είτε με τη χρήση εκρηκτικών είτε ανάφλεξη φιαλών υγραερίου, μέχρι και ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.
Περισσότερα θύματα, περισσότερα χρήματα
Επιπλέον στα σχέδιά τους ήταν και η τοποθέτηση σακιδίου εκρηκτικών σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του 2022 και η διάπραξη εγκλημάτων κατά ζωής ή ιδιοκτησίας σε βάρος ημεδαπών που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Ζακύνθου, καθώς και την ανθρωποκτονία τουλάχιστον 2 ατόμων, σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας.
Η αποκάλυψη της σχεδιαζόμενης δράσης τους, έγινε από τον μεγάλο όγκο στοιχείων που προήλθε από την ανάλυση των κινητών τους τηλεφώνων, με χιλιάδες συνομιλίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο.
Όλες οι επικοινωνίες και συνομιλίες που εντοπίστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, γίνονταν μέσω εφαρμογών.
Παράλληλα βρέθηκαν βίντεο με καταγεγραμμένους ισραηλινούς υπηκόους που έμπαιναν στο εστιατόριο-στόχο, που εξετάζεται αν είχαν μπει στο στόχαστρο των μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Στις πρώτες συνομιλίες τους μάλιστα, ο καθοδηγητής από το Ιράν γράφει στους δύο συλληφθέντες: «Όσο μεγαλώνει το νούμερο (των νεκρών) άλλο τόσο θα μεγαλώνουν τα λεφτά. Αν φτάσουν μέχρι 5-6 άτομα μιλάμε και για 20 εκατ. ρουπίες».
Ταυτόχρονα, για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Ζάκυνθο ο ένας από τους δράστες αναφέρει: «Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο, δηλαδή θα μπορούσαμε να τους βάλουμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και εκεί θα είχε τιναχτεί πολύς κόσμος».
Στις ηλεκτρονικές συσκευές εντοπίστηκαν:
·         307 μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας
·         544 μηνύματα SMS-MMS
·         36 αρχεία βίντεο
·         36 αρχεία ήχου
·         786 αρχεία εικόνας
·         9.255 επαφές και ιστορικό συνομιλιών μέσω Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης
 

Δείτε ακόμα:  Ελεύθερος ο οδηγός για το δυστύχημα με την ποδηλάτισσα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News