Πώς να συμμαζέψετε το σπίτι σας μέσα σε μόλις 30 λεπτά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αν καλέσετε εκτάκτως κόσμο να επισκεφθεί την οικία σας
Αν έχετε σκοπό να καλέσετε κόσμο στο σπίτι αλλά δεν έχετε προλάβει να συγυρίσετε καλά τον χώρο, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές.
Ειδικοί μίλησαν για το θέμα στην Washington Post, για το πώς μπορεί να προλάβει κάποιος να «συμμαζέψει» το σπίτι του μέσα σε 30 λεπτά.
Ξεκινήστε με τους χώρους «υψηλής» κυκλοφορίας
Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, απαιτείται στρατηγική. Ξεκινήστε με τους χώρους «υψηλής» κυκλοφορίας, που πιθανότατα θα δουν οι καλεσμένοι: το μπάνιο, η κουζίνα και το σαλόνι. Η Τρίσια Χόλντερμαν, πρόεδρος εταιρείας καθαρισμού ιατρικών χώρων συμβουλεύει να διαθέσετε πέντε λεπτά για το μπάνιο, 10’ για την κουζίνα και άλλα τόσα για το σαλόνι.
«Στο μπάνιο σκουπίστε τους πάγκους, τους καθρέφτες και καθαρίστε την τουαλέτα. Αν έχετε προϊόντα στον πάγκο, βρείτε ένα μέρος να τα βάλετε. Όταν έχετε λίγο χρόνο, ένα δωμάτιο στο οποίο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα, φαίνεται πιο καθαρό, ακόμη κι αν δεν είναι, λέει».
Περνώντας στην κουζίνα, συμβουλεύει: «Καθαρίστε τους πάγκους, βάλτε τα πιάτα στο πλυντήριο και σκουπίστε το πάτωμα». Όσο για το σαλόνι, προτείνει επίσης σκούπισμα και ξεσκόνισμα. Για να γλιτώσετε χρόνο, συνεχίζει, χρησιμοποιείστε baby oil και χαρτί κουζίνας για να καθαρίσετε γρήγορα ανοξείδωτες επιφάνειες. Επίσης, λίγες σταγόνες υγρού πιάτων σε ζεστό νερό και μια πετσέτα μπορούν να βοηθήσουν να «εξαφανίσετε» γρήγορα τα υπολείμματα σαπουνιού στο μπάνιο και τους επίμονους λεκέδες από λίπη στην κουζίνα.
«Διώξτε» τις οσμές
Ακόμη κι αν φαίνεται καθαρό ένα σπίτι, οι πηγές άσχημων οσμών, όπως από υπολείμματα φαγητού στον κάδο, μπορούν να χαλάσουν την πρώτη εντύπωση. Αλλά μην ψεκάσετε αποσμητικό χώρου, λέει η Χόλντερμαν.
«Τα περισσότερα κρύβουν τις οσμές, χωρίς να τις εξαφανίζουν», εξηγεί. Αντί για αυτό, συνεχίζει, εξαφανίστε τις πηγές των οσμών. Βγάλτε έξω τα σκουπίδια από την κουζίνα και το μπάνιο, απομακρύνετε βρώμικα παπούτσια ή άλλα αντικείμενα που μυρίζουν από την είσοδο.
Μόλις εξαφανιστούν αυτές οι πηγές οσμών, μπορείτε να ανάψετε ένα κερί ή να γεμίσετε μια κατσαρόλα με νερό, θα προσθέσετε κανέλα ή φέτες λεμονιού και θα το βάλετε να σιγοβράσει, συμβουλεύει η Τζέιμι Νόβακ, που ασχολείται επαγγελματικά με την οργάνωση χώρων.
Μαζέψτε τα πράγματα
Στα τελευταία λεπτά πριν φτάσουν οι καλεσμένοι, στρέψτε την προσοχή σας στα παιχνίδια των παιδιών ή άλλα αντικείμενα που είναι στη μέση.
«Μπορείτε να καλύψετε το χάος ρίχνοντας όλα τα πράγματα σε ένα καλάθι, που θα τα καλύψετε με μία διπλωμένη κουβέρτα», λέει η Νόβακ. Αν υπάρχουν παιδιά, συνεχίζει, μπορεί το συμμάζεμα να μετατραπεί σε ένα γρήγορο παιχνίδι, για το ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα πράγματα.
Αφήστε τα υπνοδωμάτια και το γραφείο
Υπάρχουν κάποια δωμάτια με τα οποία δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε, ιδιαίτερα αν οι καλεσμένοι έρχονται για λίγο, επισημαίνει η Σίντεϊ Γιανγκ που επίσης δραστηριοποιείται στην οργάνωση χώρων.
«Τα υπνοδωμάτια, τα γραφεία και όποιο δωμάτιο δεν πρόκειται να μπείτε μπορείτε να το προσπεράσετε. Αλλά σιγουρευτείτε ότι είναι κλειστές όλες αυτές οι πόρτες. Μια κλειστή πόρτα αυτόματα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καθαρού χώρου και σημαίνει λιγότερη δουλειά για εσάς», λέει.
Αλλά ακόμη κι αν δεν προλάβετε να τα κάνετε όλα, μπορείτε να είστε απλά ειλικρινείς με τους καλεσμένους σας. «Συγκεντρωθείτε σε μικρούς χώρους τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν οι καλεσμένοι. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και να θυμάστε ότι η παρέα σας έρχεται για να περάσει χρόνο μαζί σας, όχι για να επιθεωρήσει το σπίτι σας», τονίζει η Νόβακ.

Δείτε ακόμα:  Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους άτυχους εργάτες – Κλιμάκιο πυροτεχνουργών στην περιοχή

Newsroom | Pireas News