Πόσες ώρες χάνουμε από τη ζωή μας στο τιμόνι λόγω της κίνησης – 15η στην παγκόσμια λίστα η Αθήνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι δείχνουν τα στοιχεία διεθνούς έρευνας για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στις μεγαλουπόλεις του πλανήτη
Πάνω από τρεις ημέρες από τη ζωή του χάνει ο μέσος οδηγός στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας INRIX.
Το 2022 τα σχετικά νούμερα δείχνουν, ότι η κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας επιδεινώθηκε κατά 11% συγκριτικά με το 2021. Συμπερασματικά, αν και η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 27% σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία του κορονοϊού, η Αθήνα βρίσκεται πλέον πιο ψηλά στη λίστα με τις πόλεις που εμφανίζουν τη χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Συγκεκριμένα, για το 2022 η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας βρέθηκε στην 15η θέση της λίστας, από την 23η που βρισκόταν το 2021. Ακόμα, η μέση ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, δεν ξεπερνά τα 22,5 χλμ. την ώρα.
Το Λονδίνο «στην κορυφή» της… ταλαιπωρίας στο δρόμο
Πάντως τον τίτλο της πόλης με τη χειρότερη κίνηση στον κόσμο κρατά σταθερά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η βρετανική πρωτεύουσα. Ο μέσος οδηγός στο Λονδίνο έχασε το 2022 περίπου 156 ώρες εξαιτίας της κίνησης, με το Σικάγο των ΗΠΑ να ακολουθεί στη 2η θέση, έχοντας 155 χαμένες ώρες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παρίσι με 138 χαμένες ώρες.
Γενικότερα, οι καθυστερήσεις στην κίνηση έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία στο 39% των μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ και στο 42% στην Ευρώπη. Όπως επιπλέον σημειώνεται, οι υψηλές τιμές των καυσίμων δεν είχαν μεγάλη επίδραση στις διαδρομές που πραγματοποιούν οι οδηγοί με τα ΙΧ τους, ωστόσο -μοιραία- έχουν αυξήσει το οικονομικό βάρος.
Επί παραδείγματι, ο μέσος οδηγός στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ πλήρωσε το 2022 περί τα 315 δολάρια περισσότερα για καύσιμα, στο Λονδίνο 188 λίρες, ενώ στη Γερμανία 38 ευρώ (λόγω των μέτρων στήριξης στη χώρα).

Δείτε ακόμα:  Κανονικά τα χειρουργεία και οι εφημερίες που «πάγωσαν» λόγω αναστολών

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News