Πόσοι από τους νοσηλευόμενους της κατηγορίας 50-60 ετών είναι εμβολιασμένοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Καμπανάκι» από τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο – «Όλο το παιχνίδι παίζεται σε τρία μέτωπα»
Την ανάγκη οι πολίτες να προχωρήσουν τον εμβολιασμό τους επισήμανε σήμερα, Κυριακή (25/07) ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας ότι το 4ο κύμα της πανδημίας έχει ξεκινήσει.
Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, καταγράφεται άνοδος των κρουσμάτων, χωρίς ακόμα να συνοδεύεται από αύξηση των βαριών περιστατικών και πρόσθεσε ότι «όλο το παιχνίδι παίζεται σε τρία μέτωπα», τον εμβολιασμό, τα μέτρα ατομικής προστασίας και τη γρήγορη διάγνωση.
«Όσο περισσότερο εμβολιαστούμε τόσο το καλύτερο. Είναι όμως πρόβλημα ότι έχει εμβολιαστεί μόνο το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και δε μιλάμε για αυτούς που είναι ανένδοτοι, αλλά για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι αμφίθυμο», σημείωσε.
Ο κ. Βατόπουλος αναφερόμενος στη σημασία του εμβολιασμού, έφερε σαν παράδειγμα την ηλικιακή ομάδα των 50-60 ετών, όπου είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 70%. «Στην ίδια ηλικιακή ομάδα από αυτούς που νοσηλεύονται, μόνο το 5%- 10% είναι εμβολιασμένο», επισήμανε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης των εμβολίων από το Σεπτέμβριο, είπε ότι έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Δείτε ακόμα:  MasterChef αποχώρηση 10/4: Η ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ αποχώρηση που θα φέρει συγκινήσεις!

Newsroom | Pireas News