Πόσοι εκπαιδευτικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι – Οι εκτός προϋποθέσεων δεν θα διδάσκουν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς θα προσέρχονται στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές
Ανεμβολίαστο παραμένει ένα 20% με 25% των εκπαιδευτικών όπως ανέφερε σήμερα, Δευτέρα (23/08) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ διεμήνυσε ότι «όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης, εργαστηριακών τεστ δε θα προσέρχονται και δε θα παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μακρή διευκρίνισε ότι υπάρχει μέριμνα για να μη μείνει κανένα κενό σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν καθηγητές. «Οι αναπληρωτές που κάνουν τις δηλώσεις στην πλατφόρμα δηλώνουν και εάν θέλουν να είναι πλήρως ή μερικής απασχόλησης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε ό,τι αφορά 3μηνες συμβάσεις για κάλυψη κενών λόγω COVID» εξήγησε.
Μακρή: Πώς θα προσέρχονται στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές

«Οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης, οι εμβολιασθέντες θα έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους μαθητές άνω των 12 ετών, η διαφορά είναι ότι τα παιδιά θα κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ» τόνισε. θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ
Ερωτηθείσα εάν οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ, απάντησε ότι «για τους εκπαιδευτικούς με δική τους ευθύνη είναι ξεκάθαρο».
«Περισσότεροι οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι που εμβολιάστηκαν»
«Δεν έχουμε φτάσει το 80% όσον αφορά στο ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Δεν παύει να είναι αμελητέο το 20 με 25% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών. Περισσότεροι οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι που εμβολιάστηκαν» είπε χαρακτηριστικά.
Η υφυπουργός σημείωσε ότι τα εξειδικευμένα μέτρα θα γίνουν έγκαιρα γνωστά, ενώ θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης στα σχολεία, πέραν των εμβολιασμών.
Ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμός είναι μεγάλο όπλο, αλλά δεν αναιρεί τα άλλα μέτρα. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ενδεχομένως και τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, άκουσα στον ΣΚΑΪ την κ. Παγώνη να λέει ότι κακώς καταργήθηκε η χρήση της στους εξωτερικούς χώρους, θα πάρουμε τις αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής»., είπε.
Τέλος, η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι «στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση… Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα υπάρχει τηλεκπαίδευση πχ εκπαιδευτικός που νοσεί, ή παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ο κανόνας θα είναι δια ζώσης εκπαίδευση».

Δείτε ακόμα:  Στον ανακριτή με χειροπέδες για να απολογηθεί – «Δεν τίθεται ζήτημα προφυλάκισης της», λέει ο δικηγόρος της

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News