Πότε αναμένεται έξαρση της Όμικρον στην Ελλάδα – «Μεγάλο λάθος ένα γενικό lockdown»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η απειλητική επιστολή που δέχθηκε σπίτι της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ
Την άποψη πως δε χρειάζονται νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Ένα γενικό lockdown θα είναι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης να κάνει αυτή τη στιγμή» ιδίως με τον αριθμό των πολιτών που έχει εμβολιαστεί και έχει κάνει την τρίτη ενισχυτική δόση, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Με τεστ και έως 10 άτομα στο ρεβεγιόν
Συνέστησε στα γιορτινά τραπέζια να βρίσκονται 8 το πολύ 10 άτομα τα οποία θα έχουν υποβληθεί πρώτα σε τεστ κορΟνοϊού, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
«Αν πραγματικά θέλουμε όλοι να είμαστε ασφαλείς και συγχρόνως και να διασκεδάσουμε, νομίζω ότι ένα rapid test δεν είναι τόσο δύσκολο», σημείωσε.
Πότε αναμένεται έξαρση της Όμικρον στην Ελλάδα – 70 φορές πιο μεταδοτική
Σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον του κορoνοϊού, η κ. Παγώνη είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 70 φορές πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Δέλτα αλλά με πολύ πιο απλά συμπτώματα.
Όπως είπε αναμένεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και των δεικτών μετά τις 25 Δεκεμβρίου ωστόσο έως τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρχει έξαρση της πανδημίας.
«Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η τρίτη δόση σώζει ζωές. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες», «να μην την αμελούν αυτοί που πρέπει να την κάνουν, «είναι πολύ σημαντικό για να περάσουμε καλές ημέρες», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Δέχθηκα απειλητική επιστολή στο σπίτι μου από αρνητές
Η κ. Παγώνη αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλητική επιστολή στο σπίτι της από αρνητές χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα για το περιεχόμενό της.
«Δεν κάθεσαι να ασχοληθείς. Όσο περισσότερο ασχολείσαι τόσο δημιουργείται ντόρος» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Δείτε ακόμα:  Μαίναλο Αρκαδίας: Το ψυχρότερο σημείο της Ελλάδας με τους -35 βαθμούς Κελσίου (video)

Newsroom | Pireas News