ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια στην χειμερινή ώρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μέτρο δεν πρόκειται να καταργηθεί προς το παρόν

Τα ξημερώματα της Κυριακής αυτής, στις 04:00 τα ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, στις 03:00.

Στο ζήτημα που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια με την κατάργηση του μέτρου της αλλαγής της ώρας αναφέρθηκε προ ημερών ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο οποίος ξεκαθάρισε με βάση τα λεγόμενα του πως και φέτος οι δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν πίσω για άλλη μια χρονιά.

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία.

Όμως, αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας», υπογράμμισε ο υπουργός.

Συνεπώς, το μέτρο δεν πρόκειται να καταργηθεί – τουλάχιστον φέτος – και η αλλαγή ώρας φέτος θα γίνει κανονικά όπως κάθε φορά» σημείωσε ο υπουργός.

Σημειώνεται πως το 2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση της αλλαγής της ώρας δύο φορές το χρόνο. Η απόφαση ελήφθη μετά από δημοσκόπηση 4,6 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ που έδειξε ισχυρή υποστήριξη προς την κατάργηση του μέτρου.

Μετά την ψηφοφορία, η απόφαση πέρασε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να εφαρμοστεί. Ωστόσο, είπε ότι δεν θα μπορούσε να απαλλαγεί από την αλλαγή ώρας χωρίς εκτίμηση επιπτώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι αλλαγές επρόκειτο να γίνουν έως το 2021, αλλά η συζήτηση για το ποιος ήταν υπεύθυνος έφτασε σε αδιέξοδο λίγο πριν «χτυπήσει» η πανδημία COVID-19.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ζεύγος τουρκικών F-16 παραβίασε το ελληνικό εναέριο χώρο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News