Προφυλακιστέος 37χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποστήριξε ότι απέκτησε το συγκεκριμένο υλικό στο «σκοτεινό διαδίκτυο» όπου περιηγήθηκε λόγω της ενασχόλησής του ως μηχανικός με ζητήματα ασφαλείας του Κυβερνοχώρου
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 37χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ διαπιστώθηκε να κατέχει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ένα αρχείο με δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου, που απεικόνιζαν ανήλικους (κάτω των 15 ετών). Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, έτσι όπως του αποδόθηκε στην κακουργηματική της μορφή.
Κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι απέκτησε το συγκεκριμένο υλικό στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web), όπου πραγματοποιούσε αναζητήσεις λόγω της ενασχόλησής του ως μηχανικός με ζητήματα ασφαλείας του Κυβερνοχώρου. Φέρεται δε, να απέδωσε στην «περιέργειά του» το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο αρχείο περιήλθε στην κατοχή του, ενώ «αμέλησε», όπως είπε, να το διαγράψει. Δεν έπεισε όμως με τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα τού έδειξαν τον «δρόμο» προς τη φυλακή.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ιδιοκτήτης καφετέριας επιτέθηκε σε έγκυο εργαζόμενη

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News