Ο 27χρονος θα μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού
Στις φυλακές Δομοκού αναμένεται να μεταφερθεί ο 27χρονος, ο οποίος αφαίρεσε με 15 μαχαιριές τη ζωή της 25χρονης βιολόγου στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας, μετά την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή Ηγουμενίτσας.
Ο καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος μεταφέρθηκε στις 11:00 από το Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου νοσηλεύεται μετά τον αυτοτραυματισμό του, στο ανακριτή για να απολογηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Η απολογία του στον ανακριτή διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.
Ο 27χρονος είχε μεταφερθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, προκειμένου να απολογηθεί για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ζήτημα της υπεράσπισής του. Όπως αναφέρει το thespro.gr, ο 27χρονος είχε ζητήσει τον διορισμό συνηγόρου λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Ωστόσο, δικηγόροι της Θεσπρωτίας, στους οποίους απευθύνθηκε, φέρεται να αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπισή του, με αποτέλεσμα τελικά να οριστεί συνήγορος, προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η απολογία.
Στο μεταξύ, χθες, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης το τελευταίο αντίο στην 25χρονη Πηνελόπη, που έχασε τη ζωή της με φρικτό τρόπο την Κυριακή.
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μεταμόρφωση, παρουσία συγγενών, φίλων και ανθρώπων, οι οποίοι αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τη νεαρή γυναίκα.
Τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα και ο αδελφός της. Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή που ο αδελφός της Πηνελόπης εκφώνησε τον επικήδειο λόγο. «Ό,τι κάνω στη ζωή μου από εδώ και πέρα το αφιερώνω στην αδελφή μου», ανέφερε μεταξύ άλλων, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.



