Προκαλεί ο 40χρονος που νοίκιασε το ίδιο διαμέρισμα σε 31 ανθρώπους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ήρθαν και εκμεταλλεύτηκαν εμένα για να πάρουν ένα φτηνό ενοίκιο» – Απέσπασε συνολικά 127.623 ευρώ
Προκλητικός εμφανίσθηκε ο 41χρονος που νοίκιασε 31 φορές το ίδιο διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή μέσα σε 3 μήνες, αποσπώντας από τα θύματά του κάτι λιγότερο από 130.000 ευρώ.
«Υπάρχει μία πραγματικότητα, ότι εγώ οφείλω χρήματα σε αυτούς. Από εκεί και πέρα, η καταγγελία είναι, αν όχι ψευδής, υπερβολική» υποστήριξε ο κατηγορούμενος για συνολικά 31 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες αποδίδει σε… μια παρανόηση ανάμεσα σε εκείνον και τους εξαγριωμένους ενοικιαστές, που κινούνται πλέον νομικά. «Έγιναν κάποιες παρανοήσεις, γιατί ήθελαν να μπούνε άμεσα στο σπίτι, νοικιάστηκε σε έναν αριθμό ανθρώπων και κακώς έγινε αυτό» λέει.
Ο 40χρονος συστήνεται ως δικηγόρος και δηλώνει τυφλός. Εξηγεί στην κάμερα του MEGA πως νοίκιαζε το διαμέρισμά του σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, καθώς ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο μετά την απόλυσή του από τη Βουλή των Ελλήνων. «Με απέλυσαν, γιατί έγιναν καταγγελίες, άσχετα με τα ενοίκια, ότι μου δάνεισαν χρήματα και δεν τα επέστρεψα» λέει. Το επίμαχο διαμέρισμα που νοίκιαζε, βρίσκεται στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας στην Αγία Παρασκευή. Όπως λέει, ζητούσε 700 ευρώ από τους πελάτες, αν και το εν λόγω ακίνητο μπορούσε να το νοικιάζει έως 2.000 ευρώ. «Αυτό συνέβη, γιατί είχα μία πλάνη για την τιμή του ακινήτου. Κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν πρόκειται να μείνει, χωρίς να πάρει τα χρήματα του πίσω» υποστηρίζει.
Ξεσπούν τα θύματά του
Την ώρα που ο 40χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει, ότι δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει, τα δεκάδες θύματά του ξεσπούν, περιγράφοντας πώς ο εν λόγω άνδρας, τους απέσπασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. «Μας έλεγε ότι “πιέζομαι οικονομικά και δεν έχω χρήματα να κάνω τη μετακόμιση και δεν έχω χρήματα να βάψω το σπίτι” και αν μπορούμε να του προσκομίσουμε όλα τα χρήματα του χρόνου. Του δώσαμε τα χρήματα μπροστά και την εγγύηση. Ήταν 2.100 ευρώ» λέει μία γυναίκα, που έπεσε θύμα του 40χρονου τον περασμένο Μάρτιο.
«Εμείς ψάχναμε να νοικιάσουμε κάποιο σπίτι. Για το διαμέρισμα του συγκεκριμένου ανθρώπου, του τηλεφώνησα, μου είπε ο κύριος αυτός, ότι “πρέπει να περάσετε σύντομα, αν θέλετε να το δείτε, γιατί θα το νοικιάσω”» λέει το θύμα του 40χρονου. Προκειμένου να μη χάσει το σπίτι που θα στέγαζε την ίδια και την οικογένειά της, πείστηκε τελικά να καταθέσει το απαιτούμενο ποσό στις 31 Μαρτίου. Από την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισαν, όπως λέει, οι δικαιολογίες. «Κάτι άρχισε να μας “βρομάει”. Μετά μας είπε, ότι “δεν θα μπορέσω να σας παραδώσω το σπίτι την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει” και μας το πήγαινε από εβδομάδα και σε εβδομάδα. Εμείς καταλάβαμε, ότι κάτι δεν πάει καλά, βάλαμε μία δικηγόρο, η οποία έψαξε και βρήκε ότι αυτός ο άνθρωπος κάνει απάτες». Η γυναίκα αυτή όπως λέει, ήταν από τους τυχερούς που πήρε πίσω τα χρήματά της, καθώς όπως καταγγέλλει, υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις ατόμων, που ακόμα περιμένουν πότε και αν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
«Του έδωσα 9.100 ευρώ»
«Εμείς δώσαμε όλο τον χρόνο. Όλο τον χρόνο συν μία εγγύηση, 9.100 δηλαδή» λέει άλλη γυναίκα, που έπεσε θύμα του 40χρονου τον περασμένο Ιούνιο, για να νοικιάσει το διαμέρισμά του. «Ήμουν ήσυχη, ότι η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη προχωρώντας σε τραπεζική κατάθεση. Όλες οι συναλλαγές και όλες οι επικοινωνίες μας ήταν ηλεκτρονικά και με mail και η πρώτη καταβολή έγινε τραπεζικά σε λογαριασμό που ήταν δικαιούχος» λέει.
Έχασε ωστόσο τη γη κάτω από τα πόδια της, όταν ο κατηγορούμενος επικοινώνησε μαζί της και την ενημέρωσε, πως τελικά είναι αδύνατη η μετακόμιση, καθώς του επιδόθηκε απόφαση πλειστηριασμού του διαμερίσματος. «Πήραμε τον πατέρα του, μας είπε χαρτί και καλαμάρι, ότι “δεν μπορείτε να μπείτε στο σπίτι, γιατί ο γιος μου το έχει μισθώσει σε άλλους”» λέει. Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 40χρονος «ψάρευε» τα θύματά του μέσα από γνωστές ιστοσελίδες ενοικίασης ακινήτων.
Μιλώντας στ MEGA ο 40χρονος, υποστήριξε ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως οι ενοικιαστές εξαπάτησαν το ίδιο, κατοχυρώνοντας ένα φθηνό ενοίκιο. «Ήρθαν και εκμεταλλεύτηκαν εμένα, για να πάρουν ένα φθηνό ενοίκιο», είπε χωρίς ντροπή ο 40χρονος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει διαπράξει τουλάχιστον 31 περιπτώσεις απάτης. Συνολικά απέσπασε 127.623 ευρώ, ενώ έχει επιστρέψει μόλις 31.750 ευρώ στους εξαπατημένους πελάτες του.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε ηλικιωμένη με κορονοϊό που δεν ήθελε να νοσηλευτεί

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News