«Πρόκειται για διδακτορικό στο κουκούλωμα ευθυνών»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για προσπάθεια να μετακυλιστούν οι ευθύνες στους κατοίκους έκανε λόγο καταθέτοντας για τέταρτη μέρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Για «εγκληματική παράλειψη» που οδήγησε στην τραγωδία στο Μάτι, έκανε λόγο συνεχίζοντας για τέταρτη μέρα την κατάθεση της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η μάρτυρας χαρακτήρισε πετσοκομμένη την υπόθεση, καθώς όπως σημείωσε, οι πράξεις που δικάζονται, αφορούν μόνο πλημμελήματα. Μάλιστα, μίλησε για «διδακτορικό στο κουκούλωμα των ευθυνών», εστιάζοντας στην προσπάθεια που έγινε, όπως ανέφερε, να μετακυλιστούν οι ευθύνες στους κατοίκους της περιοχής.
«Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που στο πλαίσιο της διοικητικής δίκης αποδίδει 95 τοις εκατό ευθύνες στους κατοίκους» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας τη θέση αυτή προκλητική απέναντι στα θύματα. Για τη μάρτυρα οι συγκεκριμένες κινήσεις «εντάσσονται στο κεφάλαιο συγκάλυψης» και επινοήθηκαν εκ των υστέρων. Η μάρτυρας ήταν καταπέλτης για τους ανθρώπους που την μοιραία ημέρα βρίσκονταν σε θέση ευθύνης και αντί να ελεγχθούν προήχθησαν σε αντίθεση με τα θύματα που, όπως υπογράμμισε, στοχοποιήθηκαν.
Η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε σε σειρά ερωτήσεων των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους συγγενείς θυμάτων, που αφορούσαν τις ενέργειες των αρχών κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς. «Δεν υπήρχε ετοιμότητα σε επίγεια και εναέρια μέσα και κανενός είδους ανταπόκριση στην ευθύνη που είχαν και για την οποία είχε χτυπήσει καμπάνα από την προηγούμενη μέρα που γνώριζαν οι αρμόδιοι τα δεδομένα» είπε, ενώ αναφερόμενη στους κατοίκους σημείωσε:
«Δεν τους έδωσαν την ευκαιρία καν να σωθούν. Δεν τους έδωσαν ούτε 20 λεπτά για να μην καούν. Η απουσία, η αδιαφορία και η εγκληματική παράλειψη ήταν τεράστια και εκ των υστέρων προσπαθούν με χίλιους τρόπους να σώσουν εαυτούς. Κανένας δεν τους έδωσε την ευκαιρία να σώσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Η κοροϊδία που σκηνοθετήθηκε, είναι αποδεικτική της πλήρους συναίσθησης, ότι είχαν τεράστιες ευθύνες. Κάηκαν τόσοι άνθρωποι μέσα στην Αθήνα ….Οι κάτοικοι καταδικάστηκαν ενσυνείδητα … Και μάλιστα την ώρα που υπήρχε δρών μηχανισμός που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Κινέττας».
Η μάρτυρας εξέφρασε τη θέση πως όλοι οι αρμόδιοι «ήταν απασχολημένοι με τις φιέστες ενόψει της εξόδου από τα μνημόνια που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου 2018 και τους έτυχε η στραβή στη βάρδια τους, όπως ειπώθηκε».

Δείτε ακόμα:  «Ζώα, ζώα» φώναξε η μητέρα του στη δίκη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News