ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ τον Οκτώβριο; Δημοσκοπική ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ και νέο κύμα ακρίβειας φέρνουν πιο κοντά τις κάλπες!

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ τον Οκτώβριο; Δημοσκοπική ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ και νέο κύμα ακρίβειας φέρνουν πιο κοντά τις κάλπες!

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπορεί η κεντρική γραμμή του Μαξίμου να παραμένει η ξερή και “τυπική φράση του “εκλογές στο τέλος της 4ετίας”, ΩΣΤΟΣΟ οι πράξεις αλλά και το παρασκήνιο άλλα δείχνουν.

Έτσι λίγες ημέρες μετά την περίεργη οδηγία Μητσοτάκη προς τους υπαλλήλους της ΝΔ να είναι πίσω στις 15 Αυγούστου, ένα ακόμα δημοσίευμα μεγάλης εφημερίδας έρχεται να φουντώσει τις φήμες για πρόωρες εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», βουλευτές και λοιπά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μιλούν με βεβαιότητα για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες για προκήρυξη εθνικών εκλογών από τον Μητσοτάκη ήδη από τα τέλη Αυγούστου προκειμένου λίγες ημέρες αργότερα να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την (προεκλογική πλέον) ΔΕΘ.

Εξάλλου στην πρόσφατη επάνοδό του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός συμφώνησε πως αυτή η ΔΕΘ θα έχει προεκλογική χροιά.

Το επίμαχο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές εντός Μαξίμου, αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός μελετά εισηγήσεις για τη διενέργεια των εκλογών στις αρχές του Οκτωβρίου. Η απόφαση για τις εκλογές είναι ουσιαστικά αδύνατον να ληφθεί προτού περάσει το καλοκαίρι».

Συν τοις άλλοις για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός έβαλε ένα “αλλά” δίπλα από την κατηγορηματική του στάση για το θέμα των πρόωρων εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα αφήσει την χώρα να εγκλωβιστεί σε μία μακρά και αφόρητη πολιτική τοξικότητα».

Αυτός είναι και ο λόγος που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτα το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έχουν τεθεί σε εκλογικό συναγερμό.

Στην απόφαση που θα λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι δημοσκοπήσεις, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία (π.χ. ακρίβεια) και φυσικά η ψυχολογία των πολιτών που βρίσκεται στα τάρταρα.

Δείτε ακόμα:  Πολιτική Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας: Ποιοι εκλέχτηκαν - Όλα τα ονόματα

Δεν αποκλείεται μάλιστα το νέο κύμα ακρίβειας και κορωνοχούντας από το φθινόπωρο να οδηγήσει το Μαξίμου σε προκήρυξη εκλογών το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, ούτως ώστε η ΝΔ να σημειώσει τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Θυμίζουμε πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της κυβέρνησης, ότι αν δεν προκύψει κάποια κυβέρνηση αυτοδύναμη με την απλή αναλογική (πράγμα σίγουρο), τότε θα συρθούμε σε ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Όλα αυτή τη στιγμή όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών βρίσκονται στον “αέρα”.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News