«Πρόσεχε, το νησί είναι επικίνδυνο» είχε πει ο 54χρονος τοπογράφος σε συνάδελφό του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, έκανε τοπογραφικά, όχι λαμογιές» λέει ο δήμαρχος Μυκόνου για το θύμα
Σοκ έχει προκαλέσει η μαφιόζικη εκτέλεση στο Νέο Ψυχικό του 54χρονου τοπογράφου-μηχανικού με έντονη δραστηριότητα στο νησί της Μυκόνου.
Την ώρα που το θύμα πάρκαρε στην οδό 25ης Μαρτίου, ο εκτελεστής που επέβαινε σε σκούτερ, τον πλησίασε από το τζάμι του οδηγού και άρχισε να τον πυροβολεί κατά ριπάς. Σε σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως, ακούγονται οι πυροβολισμοί. Εκεί διαπιστώνεται και μια παύση. Δηλαδή, αρχικά έπεσαν 12 με 14 πυροβολισμοί, έγινε μια παύση και ακολούθως έπεσαν και ακόμη τέσσερις πυροβολισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η εκπομπή Tlive, η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι, ότι ο εκτελεστής κατά τη διάρκεια της παύσης αυτής, άλλαξε γεμιστήρα.
Ο τοπογράφος διατηρούσε το 20% τεχνικής εταιρείας στην Αθήνα, της οποίας η κύρια δραστηριότητα ήταν στη Μύκονο. Γι’ αυτό και οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν, ότι πιθανότατα το κίνητρο να βρίσκεται στο νησί. Δραστηριότητα επαγγελματική ωστόσο είχε αναπτύξει και σε άλλα νήσια των Κυκλάδων και κυρίως στην Πάρο και την Ίο. Στη ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνουν καταθέσεις αναζητώντας πληροφορίες που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στο κίνητρο και τον δράστη.
Συνάδελφός του θύματος που μίλησε στην εκπομπή TLive, τον περιέγραψε σαν έναν εξαιρετικό οικογενειάρχη και εξαιρετικό επαγγελματία. «Ο πιο έντιμος συνάδελφος. Αν ρωτήσετε τον τελευταίο παππού, γιαγιά στο νησί, θα σας πει τα καλύτερα λόγια», ανέφερε. Ο ίδιος υποστήριξε, ότι ο 54χρονος είχε υποστεί ξυλοδαρμό πριν δύο χρόνια έξω από το σπίτι του στην Αθήνα, ξυλοδαρμό τον οποίο είχε καταγγείλει. «Πρόσεχε, το νησί είναι επικίνδυνο», υποστήριξε ο συνάδελφός του, ότι του είχε πει τότε ο 54χρονος. Συνέχισε την περιγραφή του λέγοντας, ότι ήταν «ο πιο έντιμος μηχανικός και ίσως και άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Εντιμότατος, ακέραιος χαρακτήρας και στο επάγγελμά του».
Μόνο καλά λόγια είχε και για τον συνέταιρό του που είχαν μαζί το τεχνικό γραφείο στο Ψυχικό. «Για τον συνέταιρό του έχω να πω, ότι ήταν ο πιο αγνός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, είναι από μικρά παιδιά μαζί, από τότε που τέλειωσαν το πανεπιστήμιο, σαν αδέλφια» και συμπλήρωσε: «Από τα καλύτερα τοπογραφικά γραφεία, έκανε τοπογραφικά και η δουλειά του ήταν εκεί. Ούτε δικαιώματα είχε δώσει, ούτε μπορούμε να φανταστούμε, από πού προέρχεται αυτό που έγινε».

Δείτε ακόμα:  «Μουντός» ο καιρός την Παρασκευή – Νεφώσεις και υγρασία σε όλη τη χώρα

«Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, έκανε τοπογραφικά, όχι λαμογιές»
Στην εκπομπή του Alpha μίλησε και ο δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, επίσης μηχανικός, περιγράφοντας έναν εξαίρετο επαγγελματία, με τα καλύτερα τοπογραφικά μηχανήματα, που είχε συνεργαστεί με όλους τους μηχανικούς των Κυκλάδων. «Είναι άσχημο. Ο Παναγιώτης Στάθης είναι ένας τοπογράφος που έρχεται 20 χρόνια και κάνει τοπογραφικά. Εχει εργαλεία καλά και του ανέθεταν είτε μικρές, είτε μεγαλύτερες τοπογραφικές δουλειές. Ξέρω, ότι έχει μετρήσει και τη μισή Αθήνα και τη βόρεια Ελλάδα. Ηταν ένα άτομο ευγενικό, καλοκάγαθο, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα και δεν μπορούμε να φανταστούμε από που προέρχεται αυτό που συνέβη», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Μυκόνου.
«Τα τοπογραφικά έκανε, δεν έκανε λαμογιές ή λοβητούρες, ήταν καθαρό γραφείο. Έπαιρνε δουλειές, που να είναι καθαρές. Αν κάποιος του ανέθετε δουλειές, που του ζητούσαν να αποτυπώσει κάτι άλλο, δεν το έκανε», προσέθεσε υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να αναζητείται το κίνητρο της δολοφονίας μόνο στη Μύκονο. «Δεν σημαίνει, ότι αυτή δολοφονία που έγινε σε έναν άνθρωπο, που δεν έχει πειράξει κανέναν, ότι σχετίζεται με τη Μύκονο», υποστήριξε ωστόσο ο κ. Βερώνης και πρόσθεσε: «Ηταν ένας άνθρωπος που δεν έδινε δικαίωμα και ήταν ένα πολύ καλό γραφείο τοπογράφων. Ο Παναγιώτης ήρθε στη Μύκονο το 97-98. Ολοι οι μηχανικοί της Μυκόνου του αναθέταμε δουλειές. Δεν έχει κάνει κάτι ή να έχει πειράξει κάποιον. που να πάει το μυαλό μας».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News