Προσοχή με ηλεκτρονική απάτη που υπόσχεται επιστροφή φόρου ενώ κλέβει προσωπικά στοιχεία – Μην ανοίξετε το μήνυμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί
Με νέο μπαράζ ηλεκτρονικών μηνυμάτων για δήθεν επιστροφή φόρου, επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους φορολογούμενους και να τους πάρουν χρήματα.
«Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και αποφάσισε ότι δικαιούστε επιστροφή φόρου. Παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας, ώστε να ξεκινήσουμε την επεξεργασία της επιστροφής σας. Αυτό θα εγγυηθεί ότι ο σωστός λογαριασμός θα λάβει την επιστροφή» είναι το μήνυμα που έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες φορολογούμενοι στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.
Αποστολέας είναι το Gov.grWallet, που παραπέμπει στην Κεντρική Ηλεκτρονική Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά στο mail του αποστολέα φανερώνει ότι το μήνυμα είναι από αλλού.
ΑΑΔΕ: Τι συμβαίνει αν κλικάρεις το μήνυμα
Κάποιοι που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και δικαιούνται επιστροφής, είναι εύκολο να πέσουν στην «παγίδα». Πατώντας στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, θα «τσιμπήσουν» ένα κακόβουλο λογισμικό, που θα τους υποκλέψει «ευαίσθητα» δεδομένα. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
«Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι “η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου”».
Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων προειδοποιεί η ΑΑΔΕ.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  «Μάχη» για την παράσταση πολιτικής αγωγής

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News