Προσοχή στην Αττική λόγω νέας ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης από τις φωτιές της Εύβοια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα πρέπει να μην εκτίθενται τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
Σχετική επιβάρυνση αιωρούμενων μικροσωματιδίων PM2. στην ατμόσφαιρα της Αττικής, (Βόρειο, Δυτικό και Κεντρικό τομέα) κατέγραψε σήμερα το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τους επιστήμονες να αποδίδουν το φαινόμενο, στην μεταφορά τους από την περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.
Τα επίπεδα των συγκεντρώσεων PM2.5 (> 50 μg m-3), τα οποία σημειώθηκαν από τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Τρίτης, υπαγορεύουν την προσοχή των πολιτών στην εκτεταμένη εξωτερική δραστηριότητα εντός του αστικού ιστού και στο ύπαιθρο, και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων ενηλίκων, υπερηλίκων και παιδιών. Επίσης απαιτείται χρήση μάσκας όταν διαπιστωθεί δυσχέρεια στην αναπνοή σε εξωτερικούς χώρους επιβαρυμένων σημείων του λεκανοπεδίου.
Ιδιαίτερη προσοχή, συνίσταται σε όσους πάσχουν από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, κατά τις βραδυνές ώρες, όπου τα επίπεδα συγκέντρωσης των λεπτών αιωρούμενων σωματιδίων πλησιάζουν περισσότερο κοντά στο έδαφος.
Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στις διακυμάνσεις της ποιότητας του αέρα, επισήμανε ότι παρακολουθούνται στενά για την προστασία της δημόσιας υγείας, μετά την επιβάρυνση των τελευταίων ημερών από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής και την εκ νέου επιβάρυνση που παρατηρείται σήμερα από τις φωτιές στην Εύβοια. «Με την συνδρομή των έγκριτων Ελλήνων επιστημόνων και τις επίσημες οδηγίες των διεθνών οργανισμών, θα εξακολουθήσουμε αδιαλείπτως να ενημερώνουμε τους πολίτες, τους τουρίστες και τους επισκέπτες της Αττικής για την ασφάλεια της υγείας τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών γύρω από σχολεία στην Αττική

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News