Πρόστιμα και κατασχέσεις «μαϊμού» προϊόντων από e-shop

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελέγχους σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη πραγματοποίησε η ΔΙΜΕΑ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 24.750 ευρώ επέβαλε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς μετά από ελέγχους σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου την περασμένη εβδομάδα.
Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, σχετικά με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:
1. Κατά το χρονικό διάστημα από 29.11.2021 έως και 05.12.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 191 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 41 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία.
3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.750 , για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.
4. Κατασχέθηκαν 877 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop).

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη στη Μύκονο καταζητούμενος στην Ολλανδία για διακίνηση ναρκωτικών

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News