Προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε γιατί εξοργίστηκαν στην Εκκλησία και τι ανέβασε ο καθηγητής
Από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με μια ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στο Facebook, την οποία χαρακτηρίζει προσβλητική.
Η ανακοίνωση της Ιεράς συνόδου αναφέρει τα εξής:
«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.
Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.
Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή «ὑπέρ τῶν μισούντων καί ἀγαπώντων ἡμᾶς».
Η φωτογραφία που ξεσήκωσε αντιδράσεις
Η Εκκλησία αντέδρασε στην παρακάτω φωτογραφία που ανέβασε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE και την συνόδεψε με την λεζάντα: Συμβαίνουν κι αυτά.

Δείτε την… περιβόητη ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του πυροβολισμού εναντίον 29χρονου στο κεφάλι στις Μοίρες Ηρακλείου – Δράστης ένας 22χρονος

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News