Πρωταθλητής για 31η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ ανδρών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» σάρωσαν με 3-0 σετ τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία στον τέταρτο τελικό της Volley League

Στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ επέστρεψε ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτησή του με 3-0 σετ επί του ΠΑΟΚ στο τέταρτο αγώνα των τελικών της Volley League στην Πυλαία, κλείνοντας τη σειρά με σκορ 3-1.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι ολοκλήρωσε μία απόλυτα πετυχημένη σεζόν, κατακτώντας και το πρωτάθλημα, ενάμιση μήνα μετά την κατάκτηση του Challenge Cup. Οι Πειραιώτες δε δυσκολεύτηκαν να σπάσουν την έδρα του αντιπάλου τους και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Κορυφαίος για άλλη μία αναμέτρηση ήταν ο εκρηκτικός Κουβανογερμανός ακραίος, Σαλβαντόρ Ιντάλγκο.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης πρωταγωνίστησε στην αρχή του αγώνα, έδωσε αρκετούς πόντους στους φιλοξενούμενους και τους οδήγησε στο +3 (8-5) από νωρίς. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +5 (14-9), με τις προσπάθειες του Αλέξανδρου Ράπτη να οδηγούν σε ένα σερί 5-2, χάρη στο οποίο ο ΠΑΟΚ πλησίασε στους δύο (16-14). Εν τέλει, τη διαφορά την έκανε ο Ιντάλγκο με τις επιθέσεις του, αλλά και ένα θεαματικό μπλοκ, το οποίο διαμόρφωσε το 25-18 και έκανε το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Η εξέλιξη του δεύτερου σετ ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο Άλεν Παγιένκ ανέβασε την απόδοσή του και δημιούργησε το πρώτο +4 (9-5). Την ίδια στιγμή, ο Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις έδειχνε σαφέστατα επηρεασμένος από τον τραυματισμό που είχε, βρισκόταν εντελώς εκτός κλίματος. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γιόσκο Μιλενκόσκι τον έβγαλε εκτός.

Από πλευράς Πειραιωτών, ο Νίκος Παπαγγελόπουλος τραυματίστηκε στη γάμπα και τέθηκε νοκ-άουτ για τη συνέχεια του ματς. Αυτό δεν επηρέασε καθόλου τους συμπαίκτες του, οι οποίοι συνέχισαν να κυριαρχούν σε απόλυτο βαθμό και εκτόξευσαν τη διαφορά στους οκτώ πόντους (13-5). Το μπλοκ του «δικεφάλου του βορρά» ήταν το μοναδικό πράγμα που λειτουργούσε καλά, όμως δεν ήταν αρκετό. Οι παίκτες του Τζουλιάνι συνέχισαν να κάνουν… πάρτι και με το επιβλητικό 25-16 έκαναν το 2-0.

Δείτε ακόμα:  Οι παρελάσεις είναι υγειονομικά επικίνδυνες – Στο χέρι της κοινωνίας να αποφύγουμε νέο lockdown

Στους πρώτους πόντους του τρίτου σετ ήταν ξανά ο Άλεν Παγιένκ αυτός που πρωταγωνίστησε. Το σέρβις του Σλοβένου όχι μόνο δυσκόλεψε την υποδοχή του ΠΑΟΚ, αλλά έφερε δύο ακόμα άσους, φτάνοντας τους έξι προσωπικούς. Με αυτόν τον τρόπο το προβάδισμα του Ολυμπιακού έφτασε τους έξι πόντους (12-6), με τον τίτλο πλέον να… πλησιάζει. Ράπτης και Γιόρνα επιχείρησαν να επαναφέρουν τον ΠΑΟΚ (13-9), όμως η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρη και τα περιθώρια πολύ στενά.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα σερί 5-0 πίσω από το σέρβις του Ιντάλγκο, φτάνοντας έτσι στο 18-9. Σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά κρίθηκαν όλα, με τους τελευταίους πόντους να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν το τρίτο σετ με 25-14, το ματς με 3-0 και το πρωτάθλημα με 3-1 στους τελικούς.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News