Προθεσμία πήρε ο 12ος κατηγορούμενος – Ηχηρή παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι φίλοι του 19χρονου απέναντι στους 12 κατηγορούμενους την Παρασκευή
Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, πήρε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος και 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο οποίος παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΛ.ΑΣ.
Καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας σουγιάς σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Στο μεταξύ, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκε νωρίτερα εχθές ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των γονιών του 19χρονου Άλκη. Ο γνωστός ποινικολόγος -όπως δήλωσε- ενημερώθηκε από την 7η ανακρίτρια για τις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή ζήτησε να γίνουν και -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη, τους δύο φίλους του, που τραυματίστηκαν και τους άλλους δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν.
Αυτό αποφασίστηκε να γίνει προκειμένου -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA- να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής καθενός στο έγκλημα.
Η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Ηχηρή παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Ταχεία ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας και κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτας με παραγγελία του προς την ανακρίτρια η οποία χειρίζεται τη σοβαρή αυτή υπόθεση.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αξιολογεί την ερευνώμενη υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή, ως εκδήλωση οπαδικής βίας, επισημαίνοντας ότι το πολυπρόσωπο των δραστών και οι συνθήκες δολοφονίας έχουν συνταράξει το πανελλήνιο.
Η παραγγελία του κ. Πλιώτα για κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή των ανακρίσεων, δίδεται προς την ανακρίτρια, με την ρητή επισήμανση, ότι παράλληλα οφείλουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση, αποκαλύπτοντας κάθε πτυχή της.

Δείτε ακόμα:  Ζέστη και ηλιοφάνεια σήμερα Δευτέρα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News